Doe- & draaidag

HENGELO - Op zondag 15 april staat het Oyfo Techniekmuseum in het teken van de Doe- & draaidag.

Tijdens de Doe- & draaidag kan iets ervaren worden van hoe het er vroeger aan toeging. Oude machines die grommen, ronken, zuigen en tikken laten zien hoe vroeger bijvoorbeeld treinen werden aangedreven. Op deze zondag is er voor kinderen ook een werkplaats. Met een pakketje met beschrijving en onderdelen kunnen ze zelf iets maken. Oyfo Techniekmuseum is op 15 april van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. U vindt het museum aan de Industriestraat 9 in Hengelo. De entreeprijs bedraagt € 7,50.

ORFEO, een
drama van
karton

OLDENZAAL - Het theatergezelschap Groots en Meeslepend staat in Stadstheater De Bond met ORFEO, een drama van karton.

Groots en Meeslepend is het het gezelschap waarmee Steef de Jong de voorstelling maakt. Het is een voorstelling waarin hij het genre operette opnieuw uitvindt. Hij begint daarvoor bij het begin: de mythe van Orpheus en Eurydice. Het drama, humor en verbeelding van deze voorstelling is op 20 april om 20.15 uur te zien in Stadstheater De Bond. Kaarten voor de voorstelling kosten € 17,50,-

Concert
Magnificat

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Kamerkoor Pur Sang viert dat het 20 jaar bestaat met een concert in de Plechelmusbasiliek.

Het Oldenzaals Kamerkoor Pur Sang wordt tijdens dit concert bijgestaan door het Jongemannenkoor Oldenzaal. De koren zullen Magnificats ten gehore brengen van onder andere Monteverdi en Pärt. Het concert is op 20 april om 20.00 uur in de Plechelmusbasiliek, St. Plechelmusplein 10. Kaarten à € 12,50 zijn te koop bij Tourist info Oldenzaal of via www.pursangtwente.nl.

POPenzo

HENGELO - In Winkelcentrum Hasselo staat u een muzikale middag te wachten op zaterdag 14 april.

Het vrouwenpopkoor POPenzo bestaat uit meer dan 40 vrouwen. Het koor heeft een eigen band en die zal ook deze zaterdag de begeleiding verzorgen. Winkelcentrum Hasselo zal op zaterdag 14 april gevuld worden met swingende nummers tussen 11.00 en 15.00 uur.