Afbeelding
Foto:

Onderscheidingen voor raadsleden Oldenzaal

OLDENZAAL - Burgemeester Theo Schouten reikte op dinsdagavond 27 maart 2018 twee Koninklijke Onderscheidingen uit aan de vertrekkende WG-raadsleden Gerda de Gunst-de Boer en Marica Braakhuis-Keizer. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste vergadering van gemeenteraad 2014-2018. Zowel Gerda als Marica hebben langer dan 12 jaar zitting gehad in de Oldenzaalse raad en zijn derhalve bij Koninklijk besluit, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook dit jaar vond de jaarlijkse lintjesregen weer plaats. In totaal ontvingen in Nederland afgelopen dinsdag 2781 mensen een onderscheiding. Ook in Twente ontvingen diverse mensen die de maatschappij een dienst hebben bewezen een onderscheiding. Dit jaar ontvingen 11 mensen in Oldenzaal het welbekende lintje, zo ook twee raadsleden van de Oldenzaalse gemeenteraad, namelijk Gerda de Gunst en Marica Braakhuis.

Gerda de Gunst
Mevrouw Gerda de Gunst zit sinds 12 april 1994 namens de Werknemers Groepering (WG) in de Oldenzaalse gemeenteraad. Tijdens zes raadsperiodes heeft ze zich voor vele onderwerpen in verschillende portefeuillesamenstellingen ingezet. Tijdens de laatste raadsperiode bestond haar portefeuille uit de onderwerpen: communicatie en PR, verkeer en vervoer, duurzaamheid, milieu, stadswerken, wijkparticipatie en de ontwikkeling van het luchthavengebied. Daarnaast was ze tweede plaatsvervangend raadsvoorzitter, voorzitter van het politiek forum en wijkcontactpersoon voor de wijk Graven Es. Na zes raadsperiodes heeft ze aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de volgende raadsperiode (2018-2022).

Marica Braakhuis
Mevrouw Marica Braakhuis zit sinds 14 maart 2002 in de raad van de gemeente Oldenzaal, ook namens de WG. Ze heeft gedurende vier raadsperiodes diverse portefeuillesamenstellingen gehad. Tijdens de laatste raadsperiode bestond haar portefeuille uit de onderwerpen: internationale samenwerking, jeugd, volksgezondheid, cultuur, recreatie en stadspromotie, Masterplan binnenstad, milieu, onderwijs, dierenwelzijn en was ze wijkcontactpersoon voor de binnenstad van Oldenzaal. Na vier raadsperiodes heeft ook Marica aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de komende raadsperiode.