Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

OLDENZAAL - Op 3 en 4 april is de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' om 20.00 uur te zien in Filmhuis Oldenzaal.

De film gaat over Mildred Hayes. Haar dochter is verkracht en vermoord, maar de politie heeft geen enkel idee wie de dader is. Mildred plaatst daarom drie billboards met kritische boodschappen voor de politie. Waar dit toe leidt, is te zien op 3 en 4 april in Filmhuis Oldenzaal, Molenstraat 25. De entree bedraagt € 9,-.

Hulsbeek Klootschietronde

OLDENZAAL - Op zaterdag 31 maart wordt weer de Hulsbeekronde Klootschieten gehouden.

Teams bestaande uit drie of vier personen kunnen deelnemen aan de Hulsbeekronde in zes verschillende klassen. Voor de vrije klasse kunnen teams zich opgeven bij Gerrit Linderhof, telefoonnummer 06-51 15 39 42 of een half uur voor aanvang bij camping Jambor op Het Hulsbeek. De vrije klasse start om 10.30 uur. Inschrijfgeld is per team € 10,-.

Paastentoonstelling

OLDENZAAL - Museum de Pelgrim heeft een tentoonstelling ingericht met als thema het Paasfeest.

De tijdelijke tentoonstelling omvat onder andere schilderijen, beelden en vastendoeken. Er zijn ook handbeschilderde eieren van porselein uit het huis van Fabergé te zien. Het is een set van 12 eieren die het leven van Christus vertelt. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 29 april in Museum de Pelgrim, Hofmeijerstraat 1-3 te Oldenzaal. Een bezoek aan het museum kost € 4,-.

Bevrijdings festival

OLDENZAAL - Cultuurhuis de Hof heeft in samenwerking met het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen het bevrijdingsfestival georganiseerd.

Door Pasen wordt het feest niet gevierd op 2 april, de dag dat Oldenzaal 73 jaar geleden bevrijd werd. Het bevrijdingsfestival zal op 6 april plaatsvinden. Er wordt opgetreden door onder andere stadsdichter Dennis Kamst en de Oldenzaalse Smartlappenzangers. Het feest begint om 19.30 uur bij Cultuurhuis de Hof, Ganzenmarkt 9. De entree bedraagt € 2,-.