Tropical Night in Hengelo

HENGELO - Deze zaterdag 8 juli wordt in Hengelo de Tropical Night gehouden.

In het centrum wordt het weer zomers genieten met volop live muziek en gezelligheid rondom een tropisch thema. Het festival is gratis te bezoeken en duurt van 13.00 tot 02.00 uur. Er zijn onder meer diverse dansworkshops, demonstraties, een salsa-plein, een 'tropical market' en diverse buitenpodia met live muziek. Kijk voor het totale programma op: facebook.com/tropicalnighthengelo

Nieuwe expositie StARTion

HENGELO - In het Hengelose station is weer een nieuwe expositie te zien. Het is het derde deel in een Duitse trilogie. Van 9 juli tot en met 20 augustus zijn hier werken te zien van de kunstenaars van de Welbergener Kreis.

Het drieluik begon eind maart met Zie SO-66 van Produzentengalerie SO-66 uit Münster, medio mei gevolgd door Hüben und Drüben/Aan beide zijden met werk van Künstlerinnen Forum Münsterland.
De nieuwe expositie in de zaal op de eerste etage van het Hengelose stationsgebouw toont plat en ruimtelijk werk in uiteenlopende materialen en technieken van vijftien kunstenaars van de Welbergener Kreis. Zondag is de opening om 15.00 uur.

Trilogie
"De trilogie betekent een hernieuwde samenwerking met kunstenaars in Münster en omgeving", zegt StARTion-coördinator Pier van Dijk. "En de Duitse collega's weten dat te waarderen", verzekert hij.
Inmiddels ligt ook het programma voor de rest van het jaar en een deel van 2018 vast. Zo biedt StARTion in september/oktober onderdak aan Het Beddenpaleis, een Nederlands-Duitse tentoonstelling met werk over bedden en beddengoed.

Nieuwe exposities
In november/december wordt er plaats gemaakt voor de ledententoonstelling, met werk van bijna zestig aangesloten kunstenaars. Begin volgend jaar is er ook een opmerkelijk evenement: een grote overzichtstentoonstelling van Ateliers 93, dat dan het 25-jarig bestaan viert. Het is de bedoeling dat alle kunstenaars, die in de loop der jaren via deze stichting atelierruimte hebben gehuurd, werk beschikbaar stellen. Waarna er in de maanden maart/april nog een bijzondere tentoonstelling op de kalender prijkt: In Situ, waarbij kunstenaars in de ene ruimte aan het werk zijn, en in de aanpalende ruimte hun werk exposeren.