Afbeelding
Foto:

Sporten is zeker niet vanzelfsprekend

HENGELO - Sporten is gezond; goed voor je lichaam en je geestelijke gesteldheid. Maar helaas kan niet iedereen 'zomaar' gaan sporten. Naar schatting één op de tien Nederlanders heeft een beperking in de brede zin. Hierdoor is sporten niet altijd mogelijk. Gelukkig is er groeiende aandacht voor dit thema, zo ook komende woensdag in Hengelo.

Woensdagavond wordt namelijk het symposium "Drempels. Welke drempels?" gehouden in MFA Berflo. Van 17.00 tot 21.15 uur wordt gepraat over het wegnemen van zoveel mogelijk drempels in letterlijke en figuurlijke zin, waardoor uiteindelijk iedereen moet kunnen sporten. Sportservice Overijssel is de initiatiefnemer achter de bijeenkomst en de Klup Twente en Sportaal organiseren dit concreet.

Workshops
In zes workshops wordt gepraat over diverse aspecten van sporten met een beperking. Er is ook een actief deel in het programma, zo geeft paralympiër Johan Reekers uitleg over rolstoelsport. Voor kinderen is er een workshop FitKids voor de leeftijd 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte of beperking. Voor kinderen met een autisme spectrum stoornis is er informatie te vinden over aangepast sporten.

Special Heroes
Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma om leerlingen met een beperking kwalitatief en kwantitatief goed onder te brengen bij de vereniging.? Er is ook uitgebreid aandacht voor randvoorwaarden zoals vervoer van en naar sportactiviteiten.