Afbeelding
Foto: nb

Is het Twentebad goed toegankelijk?

HENGELO - Zwemmen is één van de leukste tijdsbestedingen die er is. Leuk en nog gezond ook; bewegen in het water. Maar wat wanneer je wat minder goed ter been bent, of het allemaal wat slechter ziet? De gemeente wil graag de inwoners mee laten denken over hoe het Twentebad nog toegankelijker kan worden.

In een bad zijn veel kleine gevaren en hindernissen voor mensen die wat minder goed ter been zijn of kampen met een beperking. Neem bijvoorbeeld het in en uit het bad komen. Voor de gemiddelde zwemmer is het makkelijk om in een bad te springen en via de metalen trappen aan de zijkant er weer uit te klimmen. Maar wat wanneer je niet voldoende spierkracht hebt? In zo'n geval is een langzaam aflopende trap met leuningen veel praktischer. Ook voor mensen in een rolstoel is zwemmen zeker mogelijk. Een bad moet dan natuurlijk wel zoveel mogelijk drempelvrij zijn en beschikken over aangepaste omkleedvoorzieningen. Ook voor visueel gehandicapten zijn er aanpassingen nodig, zoals goede verlichting, contrasterende kleuren, het weghalen van obstakels en een gidslijn voor bijvoorbeeld blinde bezoekers.

Renovatie
Nu de derde fase van de renovatie in zicht is, wil de gemeente het bad nog beter bruikbaar maken voor mindervaliden. De gemeente heeft inmiddels een voorlopig ontwerp klaar en vraagt geïnteresseerden om kritisch te kijken en verbeterpunten aan te dragen. Zo moeten zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van het bad. Daarom vragen zij zoveel mogelijk ervaringsdeskundigen om advies. Niet alleen individuele gebruikers, maar ook mensen die vanuit bijvoorbeeld hun zorgorganisatie zicht hebben op specifieke doelgroepen.

Praat mee
Belangstellenden die mee willen denken over logistieke vragen en specifieke punten qua inrichting kunnen donderdagmiddag 13 juli van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur meepraten. De gemeente Hengelo (en het Twentebad) organiseren een bijeenkomst over het voorlopig ontwerp van Fase III. Doel is om verbeterpunten op te halen. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli door een e-mail te sturen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van 'aanmelding bijeenkomst Twentebad'.