Afbeelding
Foto:

Ik ben Vera Berkvens en ik geef vanaf 18 september de cursus 'tekenen en aquarelleren' bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent van de Volksuniversiteit ben ik kunstenaar, mijn atelier bevindt zich in Enschede.

Voor mij is werken kijken, noteren, schrijven en beschrijven, verwerken tot schilderijen in olieverf, of ook tekeningen en aquarellen. Altijd is de natuur en het 'buiten zijn' de basis. Het liefst op stille plekken in Nederland of in de uitgestrektheid van het Noorden, bijvoorbeeld in Canada of Noord-Europa. Ik houd van de wisseling van de seizoenen, met de daarbij horende wolken en kleuren, de altijddurende kringloop van het bestaan, geboren worden en ook sterven. Ik schilder gevonden takken, schelpen en stenen en geef ze een nieuwe bestemming in de tekening of het schilderij. Er is de voortdurende verbazing en geruststelling over de veerkracht van het leven, de overlevingsdrang van dieren, de stugheid van het bestaan, de melancholie van het leven.

Mijn werk
In al mijn werk overheersen de grijs/blauwe kleuren, zorgvuldig afgetoond, zodat een rijk palet aan tussentinten ontstaat, in een min of meer figuratieve beeldtaal waarin fantasie en gedeeltelijke abstractie een rol spelen. Ik heb de docentenopleiding tekenen/handvaardigheid in Nijmegen en de kopopleiding bij de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem gedaan.

Mijn passie
Ik deel mijn passie, kennis en vaardigheden al vele jaren bij de Volksuniversiteit en hoop ook u te ontmoeten in mijn cursus. www.volksuniversiteit-hengelo.nl