Afbeelding
Foto:

Berghuizen komt in Beweging

OLDENZAAL - Komende zondag 9 juli wordt Berghuizen In Beweging weer gehouden. Dit jaarlijkse evenement is inmiddels uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. Dit begon als een gezellige ontmoeting voor buurtbewoners, maar is inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel feest waar ook vele organisaties in de wijk bij betrokken zijn.

Het startsein wordt gegeven in Boerderij Stakenboer met een multiculturele deel-viering om 10.15 uur. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zullen in park Stakenkamp en de Boerderij Stakenboer verschillende activiteiten plaatsvinden. Voor de kinderen is er een talentenjacht 'Little Big Nine', een knutselhoek, er zijn springkussens en voor de allerkleinsten een 'blotevoeten pad'. Verder komt Historie Brandweer Hengelo met Oldtimers en zijn er diverse oude voorwerpen te zien.

Kofferbakverkoop
Tevens is er een kofferbakverkoop, zijn er kraampjes, verschillende sport- en spelactiviteiten en wordt het geheel opgeluisterd met muziek en lekkere hapjes. Deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door Stichting Stakenboer, werkgroep kerken en moskee, werkgroep Berghuizen in Beweging, gemeente Oldenzaal, Impuls en vele vrijwilligers uit de wijk.