Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Brandweer zoekt vrijwilligers

TWENTE - De Brandweer Twente is deze week begonnen met een nieuwe wervingscampagne voor vrijwilligers. Er is een grote behoefte aan mensen, maar door de strenge eisen zijn deze lastig te vinden.

Als vrijwilliger aan de slag gaan bij de brandweer moet echt een roeping zijn. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend is het bekende mantra. Ook vrijwilligers moeten namelijk inzetbaar zijn, je geeft veel vrije tijd op en ook een werkgever moet het zien zitten dat je 'spontaan' weg bent. Ook de eisen wat betreft training zijn de afgelopen jaren steeds strikter geworden. Een vrijwilliger moet exact hetzelfde weten en kunnen als een beroepskracht, waardoor scholing een belangrijk aspect is wat veel tijd vergt. Wie dit allemaal toch aan kan zal zien dat het ook een zeer belangrijke taak is met een hoge mate van waardering en voldoening. Je redt immers niet zelden mensenlevens.

Vrijwilligers gezocht
Op dit moment is de brandweer op zoek naar veel vrijwilligers. Voor 23 van de 29 Twentse kazernes zijn nieuwe collega's nodig, waaronder Hengelo Centrum en Noord en Oldenzaal. "Om vanuit de 29 kazernes in Twente 24 uur per dag paraat te staan, zijn we ieder jaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen versterken", aldus Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente. Op dit moment zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega's bestrijden zij jaarlijks meer dan 5.000 incidenten.

Solliciteren?
Wil je meer informatie over het werk als brandweervrijwilliger of direct solliciteren? Dat kan via de website van Brandweer Twente, www.brandweertwente.nl. Solliciteren kan tot en met zondag 17 september via het sollicitatieformulier op de website. Hier staat ook voor welke 23 kazernes mensen gezocht worden.