Afbeelding
Foto:

De Nije stichting hangt de slingers op

HENGELO - Op 13 maart 2018 bestaat de Nije stichting 10 jaar. En dat vieren ze met slingers! Want het leven is niet altijd leuk, vooral als je te maken krijgt met kanker. De Nije stichting wil haar 10-jarig bestaan opluisteren met een wereldrecord, door 10.000 meter gehaakte vlaggetjes aan elkaar te binden tot één lange slinger.


Omdat te kunnen bereiken vraagt de stichting iedereen om in te haken, zelfs als je niet kunt haken. "Ik zeg altijd dat je in je leven je eigen slingers moet ophangen en ineens kreeg ik dit totaal bizarre idee: een record slingers maken. Ongeveer 40.000 vlaggetjes hebben we nodig voor een record. En hoe gaaf zou het zijn als we dat halen in ons jubileumjaar!" De grootste droom volgend jaar is de realisatie van de Nije Hoeve. Op 12 juli is er een haakworkshop in het Nije huis. Daar wordt onder leiding van Carolien Müller-Genger van Kralalien uitgelegd hoe je een vlaggetje kunt haken. Mensen die bijeenkomsten willen organiseren zijn van harte welkom om zich te melden.

10 jaar de Nije stichting
De Nije stichting is ruim 10 jaar geleden begonnen om iedereen met en naast kanker bij te staan en waar mogelijk de kwaliteit van leven te verhogen. Momenteel doet de stichting dit vanuit het Nije Huis in Hengelo, waar iedereen in Twente terecht kan. Op 13 maart 2008 heeft Debby Nijenhuis de Nije stichting opgericht. Het initiatief is ontstaan doordat zij zelf met vragen rondliep tijdens en na haar eigen gevecht tegen kanker. Samen met veel vrijwilligers helpt Debby Nijenhuis iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning.

Sponsoren
Om de Nije stichting te ondersteunen kunnen particulieren en bedrijven deze actie sponsoren met materialen, een donatie of zelf gehaakte vlaggetjes. Ook kun je als bedrijf Noaber worden en de stichting jaarlijks steunen met een financiële bijdrage. Na het record worden de slingers per 10 meter verkocht en de opbrengst gaat naar de de Nije Hoeve. Vanaf 12 juli kun je vlaggetjes bestellen. Alles over de langste gehaakte slinger is te vinden op www.facebook.com/nijeslingers en www.denijestichting.nl