Afbeelding
Foto:

Theo von Piekartz Groen Visionair

OLDENZAAL - Theo von Piekartz uit Oldenzaal is de nieuwe 'Groene Visionair' van Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel is jaarlijks op zoek naar mensen die hun ambitie delen om Overijssel een mooie en duurzame provincie te maken.

Veel concrete projecten komen voort uit een droom of visioen; iets wat dus zeker ondersteund moet worden. Dit jaar wint Theo van Piekartz, voorzitter van IVN Oldenzaal, de prestigieuze titel en een geldbedrag. Zijn visie: het ontwikkelen van een 'prikkeldraadvrij' Overijssel. Hem viel het op dat er op heel veel plekken prikkeldraad te vinden is dat geen functie (meer) heeft en ongebruikt en afgedankt in de natuur blijft liggen, met alle risico's van dien.

Plan
Zijn plan is om met alle 17 IVN afdelingen een actie op touw te zetten om niet meer gebruikt prikkeldraad te verzamelen. Bij de actie worden leerlingen van groep 8 van de basisscholen betrokken. De opbrengst gaat naar een oud ijzerhandelaar, waar 1 kilo ijzer 0,14 eurocent oplevert. De totale opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.