Afbeelding
Foto:

Maura Jansen derde bij EK rondes 1&2 BMX

HENGELO - Maura Jansen van FCV Het Twentse Ros in Hengelo heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd bij de eerste wtwee ronds van het EK.

Het BMX-seizoen is nu weer begonnen voor beide fietscrossbonden, de NFF en KNWU. Op regionaal niveau wordt dan ook weer volop gereden. Afgelopen weekend ging dit internationaal van start, met het verrijden van de Europese ronde 1&2 in Zolder in Belgiƫ. FCV Het Twentse Ros was ook dit keer weer met een aantal rijders aanwezig. Dagelijks kwamen naar schatting 1.400 rijders uit heel Europa in actie.

Podium
Maura Jansen scoorde goed en haalde zaterdag een podiumplek met een geweldige derde plek. Zaterdag was een lange dag met om 20.30 uur pas de prijsuitreiking. Zondagochtend vroeg moest Maura de eerste manche nog even wakker worden maar daarna was ze er weer en werd ook de zondag afgesloten met een 3e plek op Europees niveau. Monique van de Valk, lid bij het Twentse Ros en uitkomend voor het Josh-team werd zaterdag vijfde in de finale van Ronde 1 bij de Girls 15-16

Tevreden
Ook de andere rijders kunnen tevreden terug kijken op dit weekend. Yoeri Tilanus reed dit weekend voor het eerst in de klasse Junior Men met SX heuvels en pro-secties. Zowel fysiek als mentaal een pittige opgave. Yoeri eindigde in de 1/8ste. Bas Scheenloop reed solide races bij de Boys 17-24 maar strandde helaas in de vervolg finales.

Loohuis
Luuk Loohuis vind steeds beter de aansluiting bij de andere rijders maar moest het bij de manches houden. Travis Jansen en Robin van de Valk behaalden allebei de 1/16de finale. Daarnaast werd afgelopen zaterdag in Schoonebeek de eerste districtswedstrijd van de NFF gereden. Het Twentse Ros was ook hier goed vertegenwoordigd met een grote groep rijders. Zij strijden vanaf nu weer voor de titel "regiokampioen afdeling Oost".

Mooie sport
Het mountainbiken is tegenwoordig best een populaire sport. Zeker in Twente is er een groeiend aantal beoefenaars te vinden, waarbij ook de meiden en vrouwen niet bang zijn om vies te worden. Zo zijn de damesafdelingen vaak de snelst groeiende binnen de Twentse verenigingen.