Aanleg snel netwerk in gevaar
Aanleg snel netwerk in gevaar Foto:

Previder en
Lesscher IT voltooien fusie

HENGELO – De fusie van Previder en Lesscher IT, die in december 2016 door de moedermaatschappij Odin Groep werd aangekondigd, is afgerond. Beide partijen zijn nu volledig geïntegreerd in één gezamenlijke portfolio.

Dankzij de fusie ontstaat een Hengeloos bedrijf met een team van 120 IT-specialisten, waarmee een groot aantal diensten geleverd kan worden uiteenlopend van werkplekondersteuning tot het groeiende segment van cloud-diensten voor online functionaliteit. Met de fusie versterken beide bedrijven ook hun positie binnen de groeiende Twentse high-tech sector.

Groei
De Odin Groep voegt Lesscher IT en Previder samen om een stevige basis te leggen voor toekomstige groei. Tim Timmerman, voormalig directeur van Lesscher IT, en nu operationeel directeur van Previder: "Beide organisaties werkten al jaren intensief samen omdat zij gemeenschappelijke klanten hebben en hun portfolio's overlappen. Binnen drie maanden hebben we de medewerkers, processen en tools geïntegreerd. Dat spannende proces is gelukkig erg soepel verlopen en toont de slagkracht van onze organisatie aan."

Hybride cloud-provider
Previder leverde al datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten voor bedrijfskritische applicaties, en voegt daar nu werkplekbeheer, een IT-projectorganisatie en detachering aan toe. Hiermee kunnen zij insprelen op een groot aantal aspecten van modern netwerkbeheer en de wensen van de klant. En ook hierin zijn zeker verschuivingen merkbaar. Zo nemen klanten meer werkplekdiensten af, onder meer voor virtuele desktops voor op afstand werken.