Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hulsbeekdag met topvermaak

OLDENZAAL - Komende zondag 9 april organiseert recreatiegebied het Hulsbeek in Oldenzaal weer de jaarlijkse Hulsbeekdag. Deze dag is opgezet als een soort van 'open dag' waarbij diverse organisaties en gebruikers hun activiteiten op en om het Hulsbeek promoten.

Van 11.00 tot 17.00 uur kan jong en oud weer kennismaken met het park, de exploitanten, diverse verenigingen en aanverwante partijen. Ruim 140 deelnemers zijn weer van de partij. Naast de vaste gebruikers zijn er ook diverse organisaties die een andere link met het recreatiegebied hebben. Zo start de Wandel4daagse hier haar inschrijving en de lokale omroep Twente FM verzorgt een live uitzending. In en rond de vijvers zijn er diverse demonstraties waar men kan kajakken, mountainbiken, laser-gamen, pony of quad rijden en natuurlijk ontbreekt ook het geliefde 4x4 parcours niet dit jaar.

Verenigingen
Daarnaast kan je kennis maken met de diverse verenigingen die actief zijn op Het Hulsbeek, zoals de Oldenzaalse Wielerclub, Het Twentse Ros en de Oldenzaalse Hengelsportvereniging. Bij Erve Hulsbeek kunnen de trouwlustigen hun hart ophalen bij een weddingfair.

Kunst
Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Kunstmarkt, waar zo'n 15 kunstenaars demonstraties, workshops en uitleg geven over hun werk. Kunstwerken als glasfusing objecten, houten kunstvoorwerpen, schilderijen, keramiek en beeldhouwwerk worden getoond. In en om een inloopballon worden tal van activiteiten gehouden en het ROC van Twente houdt een mini festival 'Kunstwerkt'.

Cultuur
Op het Cultuurpodium kan de bezoeker genieten van muziek en theater, verzorgd door Kaliber Kunstenschool. Deelnemende artiesten zijn o.a. Next Level, Esther Withaar en de Generations Rockband. Dance Centre Lisa, Theaterbureau Demiori, Alludens en de Kerls oet Barghhoezen verzorgen diverse dans/theateroptredens. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Bij diverse foodtrucks en eetkraampjes op het terrein kan genoten worden van de heerlijkste hapjes en drankjes. Op het Duurzaamheidsplein krijgt de bezoeker advies, tips en informatie over duurzaamheid. Bij allerlei kraampjes kunnen jong en oud proeven, doen en ervaren hoe leuk en makkelijk, duurzaamheid eigenlijk is. Kom langs en laat je verassen!

Toegang gratis.
De Hulsbeekdag is gratis toegankelijk. Parkeren kost 2 euro.