Afbeelding
Foto:

Ruben Velthuis voorleeskampioen Overijssel

OLDENZAAL - Ruben Belthuis van het Twents Carmel College De Thij in Oldenzaal heeft afgelopen vrijdag de finale gewonnenvan de Overijsselse voorrondes voor de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me.

Ruben Velthuis las voor uit het boek 'Verlamd' van Gerard van Gemert. Het feit dat de juryleden en het publiek helemaal meegenomen werden in zijn verhaal en hij rustig en relaxt voorlas, gaf voor de jury de doorslag. Ruben maakte iedereen nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Daarmee werd hij verkozen boven de zes andere kandidaten, van scholen voor voortgezet onderwijs in Overijssel.

Jury
De jury bestond uit Iris Borger, docente Nederlands op Het Noordik in Almelo, Agniet Jonker (oud)jeugdbibliothecaris en Iris Meuleman Mcs, Onderwijsadviseur bij Rijnbrink.
Read2Me! is een landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, georganiseerd door scholen i.s.m. openbare bibliotheken. De finale werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en is georganiseerd door Rijnbrink.

Finale
Op zaterdag 13 mei zal Ruben Velthuis voorlezen uit een boek uit de Historische Canon, passend bij een van de tijdvakken uit de Nederlandse geschiedenis, tijdens de landelijke finale in de schouwburg KOM in Nieuwegein. Ook daar zullen zijn klasgenoten van het Twents Carmel College De Thij uit Oldenzaal hem komen aanmoedigen.

Foto's: Constance Melissen