Foto: Emile Urban
Foto: Emile Urban Foto: Steef Alblas

Diepe buiging voor mantelzorgers

Een buiging uit respect en als blijk van waardering voor de inzet die mantelzorgers vaak dagelijks leveren. Zo begon het programma op donderdag 10 november tijdens de Dag van de Mantelzorg. De gemeente Hengelo, de Klankbordgroep Mantelzorg Hengelo en Wijkracht nodigden Hengelose mantelzorgers uit voor een ontspannen avond.

Deze avond gingen anderen voor de mantelzorgers zorgen. Er was een kleine informatiemarkt waar geïnteresseerden vragen konden stellen en informatie verkregen. Burgemeester Sander Schelberg sprak de aanwezigen toe. Hij zei onder meer het volgende: 'Vandaag staan we stil bij alle mensen die, vaak onzichtbaar, intensieve zorg aan een naaste bieden. In Hengelo biedt ongeveer 1 op de 4 volwassen inwoners deze hulp aan een naaste. Ook 1 op de 10 kinderen en jongeren hebben te maken met een gezinssituatie waarin zorg een grote rol speelt. Dat kan zijn vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een verslaving van een ouder, een handicap of door een ernstige ziekte. Als gemeente willen we door onze betrokkenheid bij de organisatie van deze dag laten zien dat we de hulp die mantelzorgers elke dag bieden, zien en waarderen. Deze feestelijke avond in De Waarbeek is een voorbeeld van hoe wij als gemeente deze waardering willen uitdrukken. Maar de aandacht voor mantelzorgers in Hengelo blijft niet beperkt tot deze ene dag. Onze gemeente werkt samen met zorginstellingen in de stad aan goede ondersteuning en voorzieningen voor mantelzorgers. We weten dat goede ondersteuning op de juiste tijd en plaats voor mantelzorgers van belang is om het werk goed vol te kunnen houden. In Hengelo willen we ondersteuning bieden door goede voorzieningen voor àlle mantelzorgers die dit willen en nodig hebben.'

Na het welkomstwoord stond er een smakelijk buffet klaar waar de gasten van genoten. Eenmaal uitgegeten was het tijd voor cabaretier Ernest Beuving en gitarist Eric Raayman. Met een mix van prachtige gedichten, woordspelingen, hilarische sketches, veel humor en mooie muziek trakteerden zij de gasten op een mooie voorstelling. De mantelzorgers werden niet met lege handen naar huis gestuurd. Bij vertrek kregen ze een nog een attentie. Om hen te bedanken voor de komst en natuurlijk voor hun belangrijke inzet als mantelzorger.

Foto: Emile Urban

Foto: Emile Urban
Foto: Emile Urban
Foto: Emile Urban