Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Afslag 9: weggaan en aankomen

Theaterproductie 'Afslag 9' gaat over weggaan en aankomen. We vertrekken uit situaties, vluchten uit landen en relaties, rennen weg van gedachten en gevoelens. Waar zit het keerpunt? Wanneer is het genoeg? En dan, wat neem je mee? Wat verlies je onderweg en wat win je? Hoe weet je eigenlijk dat je op de bestemming bent aangekomen? Of heb je een afslag gemist?

Op 15 juli (20.00 uur), 16 juli (20.00 uur) en 17 juli (15.00 uur) wordt Afslag 9 opgevoerd door jongerentheater 'Jonge Gasten'. Jonge Gasten heeft een wisselende samenstelling, die per productie anders kan zijn. Spelers zijn betrokken bij het volledige maakproces van het theaterstuk. Hierdoor ontstaat telkens een hechte groep die gezamenlijk op onderzoek gaat aan de hand van een thema. Regisseur Gettie van Bussel maakt montagetheater, houdt van ongemakkelijke situaties en zoekt de puurheid in haar spelers. Verder daagt ze spelers uit om zichzelf te laten zien en ontspannen op de vloer te staan.

Belangstellenden voor Afslag 9 kunnen een stoel (5 euro) reserveren door een mail te sturen naar vliegendestoel@home.nl. In de bevestiging zal ook de speellocatie bekend worden gemaakt. Jongerentheater Jonge Gasten kan wel verklappen dat er parkeerruimte is, er vlakbij bus- en treinstation wordt gespeeld en dat er ook plek voor de fiets is.