De vrijwilligers maken promotie voor Rijden voor Geluk. Dat deden ze ook in Hengelo.
De vrijwilligers maken promotie voor Rijden voor Geluk. Dat deden ze ook in Hengelo.

Onvergetelijke dag voor ernstig zieken

Algemeen

HENGELO - Ze hebben de nodige promotie gemaakt in Hengelo. De hoop is nu dat er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor Wensambulance Oost-Nederland. “Het evenement Rijden voor Geluk is komend weekeinde in Haaksbergen, maar er is ook een Hengelose inbreng”, aldus persvoorlichter Diana Keupers van Wensambulance Oost-Nederland.

De organisatie Wensambulance Oost-Nederland uit Hengelo organiseert weer het evenement Rijden voor Geluk. Dat is mogelijk na een onderbreking van een jaar. De organisatie heeft ditmaal gekozen voor Haaksbergen. Eerder werd het al eens in Rekken en Boekelo gehouden. Rijden voor Geluk is op zaterdag 7 en zondag 8 augustus op het Scholtenhagen. “Dat is in Haaksbergen, maar het is een evenement voor de mensen uit de omgeving. We hebben onlangs nog reclame gemaakt op de markt in Hengelo. Daar is nog een vrijwilliger in een rolstoel over de markt gegaan. Met een spaarpot tussen de benen heeft hij nog geld opgehaald voor de Wensambulance Oost-Nederland”, zegt Keupers. 

Rijden voor Geluk is een tweedaags evenement dat voor het eerst in 2017 werd gehouden. Een groep motorrijders nam destijds het initiatief. Die groep heet Chopper Custom Vrienden en bestaat inmiddels uit 74 deelnemers. Zij hebben met Wensambulance Oost-Nederland de handen ineengeslagen. Deze organisatie is afhankelijk van sponsoring en donaties. Samen zetten ze zich in om de wensen van terminaal zieken en langdurig zieken in vervulling te laten gaan. Jaarlijks wordt een evenement op poten gezet. Dat kon vorig jaar vanwege corona niet, maar dat is nu dus weer mogelijk. Aan dit evenement is ook een sponsoractie van ondernemers gekoppeld. Liefst 191 ondernemers deden mee. “Maar we hebben dus ook geld opgehaald in Hengelo. Op de markt was een promotieactie.” Het evenement begint zaterdag 7 augustus om 9.00 uur met een grote warenmarkt. Er is ook volop kindervermaak. De toertocht is op zondag 8 augustus. Die begint om 11.30 uur. “Daarin rijden ook de wensambulances uit Hengelo mee.” 

Mensen met een beperking kunnen zich deze week nog aanmelden om in een trike of zijspanmotor de toertocht mee te rijden. Hiervoor kunnen belangstellenden mailen naar rijdenvoorgeluk@hotmail.com t.a.v. Willem Schippers. Op www.choppercustomvrienden.nl staat meer informatie.

Aanmelden kan nog steeds

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 15 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54