Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.

Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau

Uitgaan

“O’zapft is”, deze slogan bestaat al ruim tweehonderd jaar in München en sinds 2013 ook in Gronau, toen het Oktoberfest daar voor het eerst werd gehouden. De reacties op het Oktoberfest in Gronau zijn positief en zijn vergelijkbaar met die van het feest in München. Het zelf ervaren kan op 26 oktober!

GRONAU - Onder het motto “Waar je feest, daar strijk je neer!” verzamelen de feestgangers zich op zaterdag 26 oktober 2024 in een speciaal gebouwde en rustiek ingerichte Stadl Oktoberfest-tent voor de Bürgerhalle Gronau met een echt “Wiesn-gevoel”. Er wordt ook een traditionele Haxen-Alm met Beierse delicatessen bijgebouwd.

De organisatoren van Westfalen Events GmbH hebben een programma samengesteld om de “Gronauer Stadl” aan de kook te brengen. De feestband De “Hüttenkracher” zorgt voor een “echt Beiers en Wiesn-gevoel” met Wiesn-hits, sfeerliedjes en wiegende intermezzo’s. Achter de zeskoppige “Gaudi Band” staan de volbloed muzikanten van de feestband “6th Avenue”. Deze wordt beschouwd als een van de beste Top 40 live bands van het land. Met hits en evergreens uit de hitlijsten, schlager, rock en pop en hun ‘fun acts’ weten ze meer te doen dan alleen maar inspireren. En om ervoor te zorgen dat niemand op zijn plek blijft zitten, doen de organisatoren er niet één, maar twee ‘topacts’ bovenop. Bijna niemand beheerst de Stiermarkse trekharmonica sneller en preciezer dan de Oostenrijkse zanger en entertainer Sven Skutnik. Als geen ander weet hij de bekende klanken van de bergen op moderne wijze te spelen en zelfs te mixen met groovy dans- en feestelementen.

Ook de “GEIER” komen naar Gronau! Met de verkregen cultstatus in de jaren 80 zal “GEIER STURZFLUG” meer doen dan alleen de feesttstadl laten trillen met de bekendste feesthits van de “Neue Deutsche Welle”, waaronder hun eigen hits “Bruttosozialprodukt“, “Pure Lust am Leben” of “Besuchen sie Europa”. 

Voor alle feestgangers is het tijd om de dirndl en Krachlederne uit de kast te halen en tickets voor een onvergetelijk Oktoberfest te bestellen. De toegangsprijs bedraagt 25 euro (inclusief administratiekosten en welkomstdrankje). Reserveer nu alvast kaarten. Pre-orderverzoeken zijn alleen mogelijk per tafel met minimaal acht en maximaal tien personen. Stuur daarvoor een e-mail naar info@westfalen-events.de.

Het traditionele “Fassanstich” vindt plaats op 26 oktober om 18.30 uur. De deuren gaan open vanaf 17.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op www.westfalen-events.de

Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 3 mei, 13:00
Afbeelding
De verdwenen veemarkt 3 mei, 12:57
Samen met de Stichting Boete en Verzoening zijn de letters van de grafstenen op de Joodse Begraafplaats weer zwart gemaakt.
Kap van treurwilg Joodse Begraafplaats 3 mei, 12:55
Kees Vijfhuizen.
Cursus 'De zin en onzin van beleggen' met Kees Vijfhuizen 3 mei, 12:28
Het publiek luistert naar een optreden op de Houtmaat. Foto: PR.
Elke zondag muziek op de Houtmaat 1 mei, 14:09
Het jeugdorkest van Armonia bij een eerder optreden naast het water. Eigen foto.
Concert Armonia op een lenteavond 1 mei, 14:06
Hilco ter Heide (foto: Gertjan Versteeg)
Cultuurpodium vol met muziek, boeken en kunst 1 mei, 14:04
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 30 apr, 16:08