Afbeelding

Zo wordt je huis verven een fluitje van een cent!

Nieuws

Een verfbeurt is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je huis een make-over wilt geven. Het overheersende beeld is namelijk dat muren verven veel tijd kost en daar hebben veel mensen geen zin in. Dit is een misverstand, want eigenlijk kost verven helemaal niet zoveel moeite als dat je denkt. Als je je goed voorbereidt, dan is het een fluitje van een cent. Hoe je dit aan moet pakken? Je leest het hieronder!

De juiste verf maakt de klus makkelijker

Goede kwaliteit verf en gereedschap zorgen ervoor dat de verfklus een stuk makkelijker wordt. Ga bijvoorbeeld voor Sikkens, een gerenommeerd merk dat ook door professionele schilders wordt gebruikt. Het Nederlandse merk bestaat al 200 jaar en blijft zichzelf door de jaren heen verbeteren. Sikkens verf kopen doe je als je voor kwaliteit en duurzaamheid gaat. Er zijn verschillende soorten verf in het assortiment te koop en je kiest zelf de afwerking en kleur die je wilt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld voor verschillende soorten ondergrond een geschikte verf vinden, of het nu hout of kunststof is. Voor de juiste kleur kun je het eigen kleurensysteem gebruiken dat Sikkens ontwikkeld heeft, namelijk de 5051 kleurenwaaier. 

Welk type verf moet ik kiezen?

Een kleur kiezen is eigenlijk een kwestie van smaak, dus daar moet je vooral lekker zelf over nadenken met een kleurenwaaier. Verder moet je ook goed nadenken over de gewenste afwerking. Zo kies je bijvoorbeeld voor matte verf om oneffenheden te verbergen. Wil je vooral een gemakkelijk schoon te maken oppervlak? Dan is een verfsoort met glanzende afwerking de juiste keuze. Test wel altijd eerst een klein gebied om de kleur en dekking te controleren voordat je de hele muur verft. Misschien pakt het resultaat namelijk toch anders uit dan je dacht. 

Waar let je nog meer op?

Een goede voorbereiding van de ondergrond is heel belangrijk als je gaat verven. Ga je bijvoorbeeld de muren doen, dan moet je zorgen dat de muren egaal en schoon zijn, zodat de verf zich optimaal kan hechten. Nu is ook het moment om eventuele gaten te dichten met vulmiddel. Vervolgens schuur je de muur glad voor een gelijkmatige afwerking. Vergeet ook niet om de omliggende spullen en oppervlakken zorgvuldig af te plakken en de vloer te beschermen tegen verfspatten. Breng je meerdere verflagen aan? Dan laat je iedere laag goed drogen tussendoor. 

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Wendy Strijk.
Cursus EFT met Wendy Strijk bij de Volksuniversiteit Hengelo 10 mei, 10:03
Afbeelding
Van beleeftuin naar beweegtuin! 8 mei, 11:31
Kinderen spelen en zoeken speelgoed in de Speel-o-theek in Hengelo. Foto: PR.
Liefst 2345 stuks speelgoed bij jubilerende Speel-o-theek 8 mei, 11:29
De Hengelose amateurkunstenaars pakken weer groots uit van 16 tot en met 19 mei, met een breed en boeiend programma.
Weekend van de AmateurKunst: 16 tot en met 19 mei in Hengelo 8 mei, 11:28
Voorzitter Mirjam Spit en roeicommissaris Janny Nijhuis van Roeivereniging Tubantia.
Haven van Hengelo: 'Elke dag vakantie op Twentekanaal' 7 mei, 11:32
Afbeelding
Moederdag: 'Bloemen blijven favoriete geschenk' 7 mei, 09:39
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 7 mei, 09:28
Afbeelding
In het spoor van de oude meesters 7 mei, 09:25