Oude Marktplein nieuwe Torenkamer begin 2022

HENGELO - De plannen voor het kale marktplein, ontwerp ‘Torenkamer’ - waar ongekend veel participatie van burgers en ondernemers aan vooraf is gegaan - gaan in januari 2022 over in actie. Op verzoek van de ondernemers start het grote werk om het marktplein te transformeren pas na de feestdagen. Volgens de gemeente liggen de voorbereidingen en het uitwerken van de ontwerpen op schema en gaat de eerste schep over drie maanden de grond in

De grootse plannen zijn het resultaat van een intensief co-creatietraject met ondernemers en burgers uit Hengelo. Pamela Van Geldrop communicatiemedewerker bij de gemeente ging op bezoek in Utrecht bij Okra, de landschapsarchitecten voor dit langverwachte project.  Directeur  Wim Voogt is samen met ROC-studenten aan de slag ermee. “De opstelling van de weekmarkten, de fietsenstalling. Het waterverhaal hoe gaat dat bufferen.” Alles moet precies worden uitgewerkt. Pierre-Alexandre Marchevet is landschapsarchitect bij Okra . Zijn bureau was verantwoordelijk voor de verwerking van de stalen accenten in de straten van de binnenstad, die een reflectie moeten zijn van Hengelos geschiedenis in de staalindustrie. “Op dit moment zijn we druk met nutspartijen om het waterverhaal vast te pinnen.” Dit gaat over alles onder de grond, het onzichtbare werk van waterberging, kabels en leidingen, maar ook het groen boven de grond.

Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek is de aannemer voor de herinrichting van het plein. Het ontwerp van het dakterras met podium wordt momenteel verder uitgewerkt door architectenbureau De Zwarte Hond. En het beplantingsschema is ook gereed, om ervoor te zorgen dat het oude kale marktplein het hele jaar door groen is met bloeiende planten in elk seizoen. Een deel van de bestrating van het plein zal worden hergebruikt, wat in lijn is met huidige normen voor duurzaam bouwen.

Meer berichten