Bijengastdocenten voor basisscholen gezocht

TWENTE - Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. De Bijenbeweging wil daarbij jonge kinderen en hun omgeving betrekken en daarom organiseren ze dit jaar de actie ‘Scholen voor Bijen’.

De Bijenbeweging doet al veel voor de bescherming van bijen. Zo krijgen scholen lesmateriaal, bollenpakketten en bloemenzaad aangeboden. Ook krijgen scholen de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste heeft de Bijenbeweging hulp nodig!

Word ook bijengastdocent

Wanneer je het leuk vindt om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs in jouw gemeente, word dan bijengastdocent! Als vrijwilliger geef je lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. Je krijgt in de eerste helft van september een speciale training van twee maal 2 uur over de wilde bij en didactiek.

Meer weten of je aanmelden? Neem contact op met Angelien Hoppen van Bijenbeweging Overijssel door een mail met telefoonnummer te sturen naar: hoppen@natuurenmilieuoverijssel.nl

Meer berichten