<p>De betrokken partijen bij de eerste woningen. Foto: Rikkert Harink Fotografie Almelo.&nbsp;</p><p><br></p>

De betrokken partijen bij de eerste woningen. Foto: Rikkert Harink Fotografie Almelo. 


Duurzame woningen in de Nieuwe Es

HENGELO - Hengelo is vier duurzame woningen rijker. In de Nieuwe Es realiseerde TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vier houten woningen volgens het concept HOUTbaar HUIS. 

Tijdens een feestelijk moment ontvingen de eerste huurders uit handen van wethouder Bas van Wakeren de sleutel van hun nieuwe huis. Dat gebeurde in het bijzijn van verhuurmakelaar NederWoon en betrokkenen van de diverse partijen die aan de basis stonden van HOUTbaar HUIS. Deze vier woningen zijn in Nederland de allereerste woningen die volgens het concept HOUTbaar HUIS zijn gerealiseerd.

TBI WOONlab (bestaande uit de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep) ontwikkelde dit concept in samenwerking met Sustainer Homes (partner in transities naar duurzame bouw). Het is ontstaan als antwoord op de grote vraag naar meer woningen én duurzaam en betaalbaar wonen. 

Rudy van Gurp, Hoofd TBI WOONlab: “We zochten naar oplossingen om modulair bouwen in hout opschaalbaar en betaalbaar te maken voor corporaties en beleggers in het middensegment. Dat kan met HOUTbaar HUIS.” Hengelo heeft nu de eerste vier circulaire gezinswoningen volgens dit concept. Wethouder Bas van Wakeren: “We zijn er trots op dat Hengelo de primeur heeft. De gemeente zet fors in op duurzaamheid. Fantastisch dat Koopmans dit concept heeft ontwikkeld.”

Meer berichten
 
Auto zoeker