Foto:

Nieuwe duofiets bij Wijkracht

HENGELO - Woensdag 23 juni was de feestelijke opening en onthulling van de nieuwe duofiets van Wijkracht Hengelo. Samen met Bas van Wakeren, wethouder Hengelo, Marijke Spoolder, beleidsmedewerker Hengelo, René Pigge en Jeannette Lodeweges van Lokaal Fonds Hengelo heeft Wijkracht de duofiets symbolisch overhandigd aan een vrijwilliger en cliënt voor een eerste fietsrit door het centrum van Hengelo.

Sinds dit jaar heeft Wijkracht Hengelo een duofiets toegevoegd aan haar aanbod. Het is een veilige en comfortabele manier om samen te fietsen. Op de fiets kunnen twee mensen naast elkaar genieten van de omgeving terwijl één persoon de fiets met trapondersteuning bestuurt. Zo kunnen mensen met een verminderde conditie of beperking ook fietsend erop uit. “Ik vind het mooi dat op deze manier meer inwoners van onze mooie stad kunnen genieten”, vertelt Bas van Wakeren. Wijkracht heeft deze fiets kunnen aanschaffen dankzij een donatie van Lokaal Fonds Hengelo. Zij hebben als doel om instellingen met een algemeen maatschappelijk belang te faciliteren om dat belang nog beter na te streven. “Wij vinden het erg belangrijk dat iedere inwoner van Hengelo mee kan doen”, aldus René Pigge, Lokaal Fonds Hengelo. “Een duofiets is een mooie manier om inwoners die mindervalide zijn de mogelijkheid te geven om er toch op uit gaan.”

Mooie aanwinst
De fiets is woensdag in gebruik genomen door Marcel, samen met een vrijwilliger van Wijkracht. “Ik heb zo’n gezellige ochtend gehad. Op de duofiets kun je heerlijk kletsen, terwijl je toch bezig bent”, vertelt Marcel. “Als klap op de vuurpijl ben ik voor het eerst sinds 20 jaar weer eens een ijsje gaan eten bij Van der Poel. Alleen zou ik dat niet durven.” Hij is slechtziend en vindt het spannend om alleen naar openbare ruimtes te gaan. Vanaf heden kunnen alle inwoners van Hengelo de duofiets huren. Deze kan gehuurd worden met begeleiding van een vrijwilliger van Wijkracht, maar kan ook gehuurd worden voor gebruik met persoonlijke/eigen begeleiding. Inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen op werkdagen, tussen 9.00 en 11.00 uur, contact opnemen met de Hulpdienst van Wijkracht via 088 945 57 30. Wijkracht vraagt voor het huren van de fiets een kleine bijdrage van €5,-.

Meer berichten
 
Auto zoeker