<p>De trotse ouders van Brecht Reintsema bij de presentatie van het gedicht</p>

De trotse ouders van Brecht Reintsema bij de presentatie van het gedicht

(Foto: Picasa)

In de malle molen van het leven

HENGELO - Waar in mijn stad, de stadsdichter zwijgt, zo kwistig wordt er momenteel met poëzie gestrooid in de metaalstad Hengelo.

Vorige week zijn bij het afscheid van Pier van Dijk prachtige verzen uitgesproken en gehoord van Renate de Frankrijker en Hetty Franken (ex-stadsdichter) in het stadspark de Ontmoeting. En nu prijkt sinds afgelopen donderdag op ‘De Muur’ van de kiosk tegenover de Lambertus basiliek voor de vijfde keer op rij een gedicht. Nu van een jeugdige Hengelose dichteres. Voorafgegaan door dichters Wijnand Buursink, Isis Zengerink, Lowie Gillisen, en ex-stadsdichter Hetty Franken, valt nu de eer te beurt aan de Hengelose woordkunstenares Brecht Reintsema. Haar gedicht zal de komende drie maanden prijken en te lezen zijn in hartje stad op ‘De Muur”. 

Achtergrond
Brecht Reintsema studeert Aardwetenschappen aan de VU te Amsterdam en is daarnaast veel bezig met poëzie. Ze organiseert jaarlijks de poëzie-evenementen ‘Praatjesmakers’ en ze publiceerde in 2020 haar debuutbundel ‘Dageraad’. In 2020 won ze de Kunstbende voorronde van Overijssel in de categorie Taal. Zelf noemt ze zich een vrij klassieke dichter, die vooral dicht over de zin en de onzin van het leven. Haar gedicht dat nu drie maanden op De Muur prijkt, riep bij mij associaties op met het lied ‘In de Malle molen van het leven’ van zangeres Heddy Lester. Nog zo jong en zo getalenteerd daar zal zeer zeker meer van worden gehoord en/of gelezen.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten