Foto: Picasa

Pier van Dijk: een ‘definitief’ afscheid?

HENGELO - Zondagmiddag 20 juni 2021. Vaderdag, 14.00 uur. Plaats: het Prins Bernardplantsoen in Hengelo. Dé plek voor bijzondere ontmoetingen.

In het park onder de lommer van de bomen kunnen we genieten van creatief uitgesproken woorden en een muzikaal palet met mooie gedichten en mooie liederen van Bertolt Brecht. Ten gehore gebracht door Antek Olszanowski. Dat alles viel Pier van Dijk ten deel op Vaderdag omdat hij te kennen had gegeven te willen stoppen met zijn vele bestuursfuncties.

Definitief?
De boodschap dat hij ging stoppen kwam bij mij ongeloofwaardig over. Hij had te kennen gegeven dat hij zich wilde terugtrekken; dat is anders dan definitief stoppen. Ik vraag mij dan ook af waarom. Amper 77 jaar oud, vitaal, inspiratiebron voor velen nog steeds en nu zomaar afscheid. Voor mij niet te behappen, zeker niet als ik hem diezelfde middag met zijn lief nog dansend over het gazon van de Ontmoeting zie bewegen. De kar blijven trekken dat zou hij naar eigen zeggen niet overleven, dus doen wij hierbij een oproep aan jonge creatievelingen met kunstzinnige inborst: sta op en wees Pier van Dijk tot steun zodat hij zijn aangekondigde afscheid nog eens gaat heroverwegen. De muzikale aubade door Drumband Fanfare werd door Pier en de vele gasten bijzonder op prijs gesteld.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten