Slimmer met Elena Gerardi

Mijn naam is Elena Gerardi en ik start in oktober met een cursus Italiaans voor beginners bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o. Deze geef ik op de locaties in Hengelo en in Almelo. Ciao a tutti!

Ik kom oorspronkelijk uit Turijn. Hier heb ik altijd gewoond. Aan de Universiteit van Turijn heb ik Engels en Frans gestudeerd. Ik had nooit gedacht dat ik ook Nederlands zou leren. In 2012 heb ik mijn Nederlandse man ontmoet en sinds enkele jaren woon ik samen met hem in Almelo. Als ik in Nederland ben, mis ik Italië: het landschap, de levensstijl en de lekkere pasta. Als ik in Italië ben, mis ik de Nederlandse efficiëntie, de lekkere pannenkoeken en het perfect gemaaide gras. Beide landen hebben hun mooie kanten.

De redenen die Italië tot een boeiend en aantrekkelijk land maken, zijn voor veel mensen verschillend. Sommigen vinden hun bestemming aan de zonnige stranden, anderen gaan op in de geschiedenis of worden geboeid door de vele cultuurschatten die het land rijk is. Ook gebeurt het niet zelden dat mensen die professioneel of bij toeval in aanraking komen met dit land er hun hart aan verliezen. De taal van een volk vormt tenslotte de basis van zijn karakter, zijn geest en cultuur. A presto!

Elena Gerardi

Kijk voor meer informatie en het actuele cursusaanbod op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker