Foto: Picasa

Haringhappers genieten weer!

HENGELO - Haring happen is een mooie Nederlandse traditie. Althans, voor wie uiteraard liefhebber is van deze bijzondere snack. Afgelopen zaterdag waren er een paar te vinden op de Hengelose markt.

Zacht, romig en heerlijk vet; de nieuwe haring smaakt weer goed dit jaar. Traditiegetrouw kwamen de Hengelose haringhappers weer bijeen op de zaterdagse warenmarkt om de Hollandse Nieuwe te verschalken. Plaats van handeling was even traditioneel, Vishandel Wekking. Een ziltige smaak, heel zacht en romig en dat zo vroeg in het seizoen. De haring heeft nu al een goed vetpercentage wat de 20 procent nadert. De afhap van het haringseizoen in Hengelo werd gedaan, nadat Marissa Wekking van vishandel Wekking een korenwijntje had aangeboden. De haringhappers lieten de eerste Hollandse nieuwe zich goed smaken.

Gezonde traditie
Het haring happen zelf is een rijke traditie; ook verbonden aan het carnaval en andere aspecten van het kerkelijk leven. Hoewel dit tegenwoordig wat minder de nadruk heeft is haring happen ook gewoon gezond vanwege de omega-3 vetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker