Column: Hengelo: zwijg niet!

De afgelopen week nogal druk in de weer geweest met vele activiteiten in Hengelo hartje stad. De gratis Weggeefwinkel vroeg om aandacht en die hebben ze gekregen; lees elders in de Hartkrant. Maar ook wethouder Bas van Wakeren was woensdagmiddag naar Klein Driene getogen om de petitie in ontvangst te nemen, opdat de gratis Weggeefwinkel in Hengelo moet blijven. Geen toezeggingen van de wethouder, maar wel de intentie uitgesproken om te onderzoeken of de mogelijkheid er is, dat de gratis Weggeefwinkel in Hengelo kan blijven voortbestaan. En als het gratis is dan ben ik als zuinige Oldenzaler er als de kippen bij.

“Ik heb nog oude spoorboeken” was het berichtje van Elsa. “Heb jij daar nog wat aan Kaatje?” was haar vraag. En zie mijn spoorbibliotheek is weer uitgebreider geworden. Bij deze boeken was ook een bijzonder boekwerkje over De Dorpshuishouding te Hengelo vier eeuwen geleden van Jhr F.W.W.H. van Coeverden. Wie geïnteresseerd is, laat het mij weten. De eerste de beste wordt de nieuwe bezitter. Nog wat onderzoek gedaan of het restaurant van Boomkamps Garden een optie zou kunnen zijn voor de gratis Weggeefwinkel, maar dat bleek niet het geval.

Zaterdag de traditie in ere gehouden: het haring happen op de Hengelose markt om 12.00 uur. Mijn dank, onze dank gaat uit naar vishandel Wekking. Opnieuw een bijzondere belevenis ondanks de coronaregels die we nog hanteren. Ook zondagmiddag, Vaderdag, was het goed vertoeven in Hengelo. In het fraaie Prins Bernhardplantsoen waar we afscheid konden nemen van Amsterdammer Pier van Dijk de organisator van vele kunstprojecten in Hengelo. Het Prins Bernhardplantsoen is een pareltje in hartje metaalstad Hengelo. Met recht een ontmoetingsplek, voor ons het volk, maar ook voor creatieve geesten die kleur en fleur blijven geven aan de stad. Ik ben benieuwd hoe de ontwikkelingen gaan rond de petitie van de oude bibliotheek het geschenk van de familie Stork aan het werkende volk van Hengelo. Morgen ben ik opnieuw in Hengelo nu op bezoek in het verzorgingshuis Het Hof om met de vriendin van mijn overleden vrouw haar verjaardag te vieren. Na de koffie een klein glaasje Zwieg ollie die heeft haar overleden man Herman destijds nog gebrouwen. Proosten op het leven en op de zadenbibliotheek, het cadeautje van de Natuur- en Milieu Raad Hengelo. En weet, men zaait om te oogsten want het geschenk aan de Hengelose bevolking mag niet verloren gaan.

Kaatjeknip
Reactie: knipkaatje @gmail.com

Meer berichten