Eindvoorstelling X-Dance alsnog live in Schouwburg

HENGELO - Zaterdag 26 en zondag 27 juni presenteert X-Dance de eindvoorstelling Virtual Reality live in Schouwburg Hengelo. Onder leiding van een team van Nederlandse topdansers werkten de honderden leden van de Hengelose dansstudio afgelopen jaar hard om deze voorstelling mogelijk te maken. Tot voor kort leek het erop dat de eindvoorstelling in videovorm moest plaatsvinden, maar de persconferentie van 18 juni opende alsnog de weg naar de schouwburg.

“Het is nu 100 procent zeker”, verkondigen eigenaren Esmee Cornet en Hani Andary enthousiast na de versoepelingen van afgelopen persconferentie. “Theaters mogen nu op 1.5 meter de zalen vullen. Schouwburg Hengelo heeft zich hier al op voorbereid en in de grote zaal, die normaal plek biedt voor 880 personen, mag met de versoepelingen nu 250 bezoekers verwelkomen.” X-Dance presenteert op deze manier aanstaand weekend vijfmaal een voorstelling, gesplitst in 12- en 12+ groepen.

Virtual Reality
De dansvoorstelling draagt niet voor niets de titel Virtual Reality. De dansers hebben een ambivalent jaar achter de rug waarin een groot deel van de danslessen, maar natuurlijk ook het sociale leven en school, noodgedwongen achter het beeldscherm plaatsvond. In de voorstelling Virtual Reality verzet een groep dansers zich tegen deze nieuw realiteit, waarin niets meer echt lijkt en online het nieuwe normaal is. “Het zal heel gek zijn voor zowel de dansers als voor ons dat er weer echt publiek bij is, maar we hebben er mega veel zin in om onze dansers weer te mogen presenteren op het podium van de schouwburg”, aldus Handary. De kaartverkoop is reeds gestart via www.schouwburghengelo.nl.

Meer berichten