MaakMeeMaand gaat verder met boeiend zomerprogramma

TWENTE - Na een succesvol onlineprogramma in mei biedt Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, in juli, augustus en september een fysiek maakprogramma aan in elke Twentse gemeente. “We zijn erg blij en verheugd dat de kleinschalige Maakdagen - die door de coronamaatregelen naar de zomer zijn verplaatst - in de zomervakantie écht van start kunnen gaan”, aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Tijdens de Maakdagen, die Tetem met haar samenwerkingspartners door heel Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience. Een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - in de bibliotheek, het cultuurhuis, theater of museum maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Leer bijvoorbeeld programmeren met robot Cubetto, ga aan de slag met 3D pennen, bouw een fotonmobiel, leer vliegen met een drone of ontdek een nieuwe virtuele wereld. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait.

Programma in Tetem
Naast een bezoek aan één van de Maakdagen in de regio, kunnen volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar in het MaakMeeLab in Tetem vanaf 3 juli weer volop experimenteren met interessante maaktechnieken, zoals 3D printen, lasercutten en robotica. Combineer je bezoek aan het MaakMeeLab met Treasure Hunt, een uitdagende code puzzel speurtocht ontwikkeld door mediakunstenaar Roos Groothuizen. De route - geschikt voor gezinnen en kinderen t/m 12 jaar - start bij Tetem en gaat door de culturele wijk Roombeek in Enschede. Maar niet alleen kinderen ontdekken tijdens de MaakMeeMaand uitdagende technieken en creatieve uitvindingen, ook jongeren en volwassenen kunnen zich volledig onderdompelen in hun eigen (digitale) maakwereld. Van een fysiek bezoek aan de escape room ‘I want to delete it all, but not now’ in Tetem tot het volgen van een workshop Virtual Reality in het theater tijdens een van de Maakdagen.

Twentse cultuur 
“Techniek zit verweven in onze Twentse cultuur en deze zomer laten we iedereen in Twente, zowel inwoners als bezoekers, kennismaken met onze veelzijdige maakcultuur’, vervolgt Wilja. Doe mee en ervaar het zelf tijdens een van de Maakdagen bij jou in de buurt! Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via tetem.nl/maakmeemaand. Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar: twee euro per persoon en voor volwassenen drie euro per persoon. Aanmelden voor alle activiteiten is verplicht.

Meer berichten
 
Auto zoeker