Bart Lankester is te gast bij Schrijvers in het park

HENGELO - De reeks Schrijvers in het park wordt na de gewaardeerde optredens van Marc Reugebrink en wijlen A.L. Snijders voortgezet door Bart Lankester. Op zondag 27 juni is hij om 11.00 uur bij Paviljoen De Ontmoeting in het Hengelose stadspark Prins Bernhardplantsoen, waar de schrijver en historicus onder het gebladerte van de rode beuk zal vertellen over zijn werk in het algemeen en zijn nieuwe sixties-boek Loes Hamel, model, actrice, vrijbuiter in het bijzonder.

Het boek vertelt het verhaal van de West-Friese verpleegster Loes Blokker (1938-1974). Zij maakte als fotomodel en mannequin furore in binnen- en buitenland. Haar carrière neemt een wending wanneer Ramses Shaffy haar vraagt voor zijn spraakmakende muziektheatergroep Shaffy Chantant. Met hen vestigt ze haar naam als podiumdiva en daarna ook als televisiepersoonlijkheid. Even snel als haar ster rijst, kiest ze weer voor de anonimiteit. Na haar huwelijk met acteur Jules Hamel en korte relaties met ‘beeldend schrijver’ Jan Cremer en zanger Wally Tax leidt ze vanaf 1967 een fulltime hippiebestaan. Uiterlijk vertoon en jetset maken plaats voor spiritualiteit en reizen naar het Oosten. Totdat een slopende ziekte voortijdig een einde maakt aan haar enerverende leven.

Andere werken
Bart Lankester publiceerde in 2017 een boek over het leven van zijn oudtante Trien de Haan Zwagerman, geboren 1891 in Hauwert. Een strijdvaardige vrouw, die haar mannetje stond in een tijd waar armoe troef was en waar de vrouw weinig invloed had. Ook schrijft hij bijna dagelijks ‘100 woorden uit Wieringen’, waartoe hij ooit is geïnspireerd door de onlangs overleden A.L. Snijders.

Toegang
Na het optreden is er de mogelijkheid om Lankesters boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is €10, inclusief consumptie naar keuze, ter plekke en contant te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er is slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Meer berichten
 
Auto zoeker