Aanleg glasvezel in Hengelo bijna klaar

HENGELO - De aanleg van glasvezel in Hengelo schiet goed op. Volgens KPN is dit jaar het grootste gedeelte van de stad aangesloten op deze snelle internetverbinding.

In juli 2019 begon de aanleg van glasvezel. Er moest veel gebeuren; ongeveer 30.000 adressen krijgen een aansluiting waarvan er nu al ruim 12.000 gerealiseerd zijn. De graafwerkzaamheden in de straten van Hengelo zijn grotendeels afgerond, ongetwijfeld tot groot genoegen van menig buurtbewoner. Met het aantal kilometers glasvezel dat KPN tot nu toe in Hengelo heeft aangelegd, kun je van Hengelo naar Wenen. Sinds de start van het project in 2019 is er 1.100 kilometer glasvezel de grond in gegaan en 360 kilometer in de stad gegraven. Volgens de planning profiteert het grootste deel van Hengelo nog voor het einde van dit jaar van snel internet. Als iedereen een glasvezelaansluiting heeft, zet KPN op termijn het kopernetwerk uit.

Goede samenwerking
Regiodirecteur KPN Jeroen van der Jagt: “In 2015 sloten we in Hengelo Noord al 9.000 woningen aan op het glasvezelnetwerk. In juni 2019 hervatten we de werkzaamheden voor het centrum. Als we voor het einde van het jaar klaar zijn met de overige wijken zijn bijna alle woningen in Hengelo voorzien van een snelle en stabiele glasvezelverbinding. Dank aan de gemeente Hengelo voor de tot op heden zeer voorspoedige en prettige samenwerking.” Dat de gemeente positief meewerkt in het proces is uiteraard ook geen verrassing: de beschikbaarheid van snel internet is een belangrijke vereiste voor onder meer de vestiging van nieuwe bedrijven. Daarnaast is snel internet voor veel particulieren ook een essentieel iets voor hun woongenot. Glasvezelinternet biedt aanzienlijke hogere snelheden die belangrijk zijn voor moderne toepassingen zoals het streamen van video in hoge resolutie, maar ook toepassingen in opkomst zoals zorg op afstand die steeds belangrijker worden.

Meer berichten
 
Auto zoeker