Marc Reugebrink in het park

HENGELO - Stichting Hengelo Leest zet de reeks Schrijvers in het park voort met een optreden van Marc Reugebrink op zondag 13 juni om 11.00 uur bij Paviljoen De Ontmoeting in het Hengelose stadspark Prins Bernhardplantsoen.

Onder het gebladerte van de rode beuk zal de schrijver, dichter en essayist vertellen, zingen en dichten. Zijn werk is meerdere malen genomineerd en bekroond. Zijn derde roman ‘Het grote uitstel’ won in 2008 De Gouden Uil Literatuurprijs en was genomineerd voor de literaire jongerenprijs De Inktaap. Na onder meer de essaybundel Het geluk van de kunst (2012) en het veelgeprezen Het huis van de zalmen (2016), verscheen in 2019 de ‘Twentse roman’ Zout.

Zout
Zout is een tragisch, hilarisch en ietwat zwartgallig verhaal over de teloorgang van een dorpsgemeenschap aan het eind van de negentiende eeuw. De baron van het plaatselijke kasteel slaat een waterput omdat de barones het vervuilde grachtenwater niet meer wil drinken. Tot zijn verbazing rijst er pekel uit op. Vanaf dat moment gaat alles van kwaad tot erger. Reugebrink werd voor het oude en toch actuele verhaal over de zoektocht naar zuiver water geïnspireerd door de geschiedenis van kasteel Twickel in Delden.

Meer informatie
Na het optreden is er de mogelijkheid om zijn boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is €10, inclusief consumptie naar keuze, ter plekke en contant te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Meer berichten
 
Auto zoeker