Wederopbouwfilms in Schouwburg Hengelo

HENGELO - In 2020 heeft de Stichting Erfgoed Hengelo in de Schouwburg twee wederopbouwfilms uit een serie van vier vertoond. Door corona werd dat stopgezet. Nu de maatregelen versoepeld worden, kunnen de laatste twee films alsnog vertoond worden.

Met veel plezier kondigt de schouwburg aan dat komende maandag 7 juni om 20.00 uur de wederopbouwfilm “kunst & ambacht” wordt vertoond in de Asitozaal in de Schouwburg. Na de Tweede Wereldoorlog maakte kunst en vooral wandkunst een enorme bloei door. Muurschilderingen, sgraffito’s, mozaïeken, glas in lood en glas in betonramen, reliëfs en wandtapijten werden speciaal ontworpen voor speciale gebouwen. Lange tijd is die kunst vergeten en onderbelicht. Ook het ambacht is in die naoorlogse periode van groot belang geweest. De film toont hoeveel kunst & ambacht Hengelo te bieden heeft gehad.

Volgende film
Op maandag 14 juni om 20.00 uur wordt in de Asitozaal van de Schouwburg de wederopbouwfilm “Woonwijken” getoond. Na de binnenstad, de industrie en kunst & ambacht is in deze film alle aandacht op de woonwijken uit de wederopbouwperiode. Er zijn meer dan 6.000 woningen gebouwd. De woonwijk Klein Driene blijkt een voorbeeldwijk voor het hele land te zijn. Reden voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om Hengelo een wederopbouwstad van Nationaal Belang te noemen. Maar Hengelo heeft veel meer te bieden dan alleen Klein Driene. Deze film toont dit. Voor 2,50 euro kunt u bij de kassa een kaartje reserveren. De Schouwburg houdt strikte corona-afstanden en -maatregelen aan. Kijk op: www.schouwburghengelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker