Waarbeek opgefrist met Safari en Wilde Westen thema’s

HENGELO - Het attractiepark aan de Twekkelerweg kan 3500 personen op een dag ontvangen, maar dat kan nog even niet vanwege corona. De Waarbeek is de 22 weken durende lockdown goed doorgekomen. Na veel onderhoud en renovatie kunnen bezoekers jong en oud genieten van veel nieuws in safari- en wilde westensferen. Er is één vaste prijs voor toegang en onbeperkt eten en drinken. Vooraf reserveren is wel verplicht.

In 2018 namen Kevin Moespot en Janna van der Linde het oudste pretpark van Twente (1924) over van Arijan van Bavel, bekend als ‘Adje’, de niet al te snuggere assistent van Paul de Leeuw. Van 2009 tot 2017 runde hij het toen sterk verouderde park met zijn toenmalige vriend Joris Bengevoord - sinds 2017 burgemeester van Winterswijk. Moespot’s achtergrond is niet vreemd in pretparkland: hij deed de inkoop bij een soortgelijk pretpark in Drenthe en zijn vrouw verzorgde de creatieve kant.

Vernieuwingen
Terwijl het park gedwongen dicht was vanwege de coronacrisis is er veel gebeurd. De rodelbaan, die al bijna 100 jaar oud is en de oudste van Europa, is helemaal opgefrist in safaristijl met geluidseffecten en wilde dieren. Er is een nieuwe achtbaan: de Gold Mine Express, afkomstig van de kermis. “Een kermisexploitant heeft hem aan mij verhuurd. De kermissen bleven dicht en we zagen een kans voor mooie samenwerking”, aldus Moespot. De tijdelijke attractie staat in het teken van het Wilde Westen. “Dit is een erg mooie aanvulling op het park”, zegt Moespot. Ook is er een extra wc-gebouw bijgekocht.

Toekomstplannen
De plannen voor de toekomst zijn groots. De Waarbeek is wel het oudste pretpark van Nederland, maar Moespot wil dat het de bekendste wordt, met unieke concepten, bijvoorbeeld overnachten in een boomhut, hoewel dat nog een meerjarenplan is. Volgend jaar april introduceert hij lasergamen. “We willen het nostalgische terughalen en bewaren, maar met de modernste snufjes van deze tijd. In de toekomst willen we onze vijver aanpassen om er weer in te kunnen zwemmen zoals onze opa’s vroeger konden.”

Bijna alles open
Alles is er al open, want binnenattracties zijn er niet. Het enige wat nog dicht is, omdat je een harnas om moet en er dus te veel contact zou zijn, is het klimtoestel. “Ondanks dat er nog beperkingen zijn en de coronaregels gelden van afstand, handen wassen en mondkapjes, hoeven de mensen bij ons niets te missen. Overal is makkelijk de anderhalve meter afstand te houden en in de rij staan is er niet bij.”

Meer berichten
 
Auto zoeker