Foto: Nathalie Visser

Groener Hengelo dankzij Van Grijs naar Groen: stem mee!

HENGELO - In 2020 startte het project Van Grijs naar Groen in Hengelo. Het doel: de komende jaren alle wijken in Hengelo vergroenen. Woolde was de eerste wijk. Daarna volgde Noord. In 2021 is het aanmelden van locaties in de wijk Slangenbeek inmiddels achter de rug. Sinds 17 mei kunnen inwoners van Slangenbeek stemmen op de locatie van hun voorkeur.

Gemeente Hengelo wil met dit initiatief de komende jaren in alle Hengelose wijken ‘grijze’ bestrating en verharding vervangen voor extra groen. Groen in de stad wordt steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Maar ook bijen, vlinders en vogels komen af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Om te vergroenen vroeg de gemeente bewoners om locaties aan te melden. Want zij kennen de wijk immers het beste.

Stem ook mee
Inwoners van Slangenbeek konden tot en met 18 april grijze locaties aanmelden om te vergroenen. Drie locaties gingen door naar de stemronde, die maandag begonnen is. Bewoners van Slangenbeek kunnen hun stem uitbrengen op één van de drie locaties. Stemmen kan via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. De initiatiefnemers van de winnende locatie gaan vervolgens samen met de gemeente aan de slag met het ontwerp.

Aftrap in Woolde
De winnende locatie in Woolde was de asfaltplaat aan de Wessex. In het najaar van 2020 werd het asfalt verwijderd en kort daarna werd het groen aangebracht. Marga Huiskes, de initiatiefnemer van dit idee, is enthousiast: “De eerste bloemen bloeien op het prachtige stukje groen in onze wijk! Het is echt mooi geworden en nog dagelijks horen we bewoners of voorbijgangers die er erg van genieten.” Het idee ‘in groene banen’, voor een groenere Deldenerstraat eindigde bij de stemming als tweede. De uitvoering daarvan heeft een tijdje op zich laten wachten. Maar ook hier gaat de gemeente binnenkort aan de slag. In de wijk Noord kwamen drie ideeën binnen. Deze ideeën kunnen binnen het beschikbare budget uitgevoerd worden. Daarom was er in Noord geen stemronde nodig. Ze gaan aan de slag bij de hofjes aan de Steenbokstraat, rondom basisschool de Reflector én langs de Oldenzaalsestraat.

Meer berichten
 
Auto zoeker