Nieuwe campagne: dichtbij veel te beleven in Hengelo

HENGELO - Misschien hebt u het al gezien afgelopen week; de nieuwe promotiecampagne: er is dichtbij veel te beleven in Hengelo! Deze moet inwoners bewust maken van het feit dat ze niet ver hoeven te reizen om toch mooie dingen te zien.

De campagne maakt ‘prikkelende vergelijkingen’; zo is de Waarbeek ons eigen Disneyland Parijs en met een bootje op de Houtmaat waan je je in Venetië. “Deze vergelijkingen zijn natuurlijk wel met een knipoog maar hiermee willen we de Hengeloërs prikkelen dat er in Hengelo dichtbij heel veel bijzondere locaties zijn waar van alles te zien en te doen is. Locaties waarvan je misschien niet eens het bestaan wist!”, aldus Monique Otto, Marketing Manager Hengelo Promotie.

Mooie samenwerking
De campagne, ontwikkeld door bureau Hardt, is in samenwerking met stadspartners tot stand gekomen. Hengelo Promotie heeft aan drie Hengelose marketingbureaus gevraagd een voorstel te doen voor een campagne waarmee de vrijetijdsvoorzieningen van Hengelo op een ludieke en verrassende manier in de etalage worden gezet. De uiteindelijke keuze is gemaakt door een commissie samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende sectoren zoals gemeente, horeca, centrummanagement, cultuur en Hengelo Promotie. “Voor deze werkwijze is gekozen om zoveel mogelijk partners bij de campagne te betrekken en draagvlak te creëren”, aldus Otto.

Winactie
Aan de campagne is ook een winactie gekoppeld. Aan Hengeloërs wordt gevraagd om zelf een ludieke ‘toeristen Polaroid-foto’ te maken van hun eigen favoriete hotspot. Hiervoor is een speciaal Polaroid frame ontwikkeld die dinsdag op de deurmat viel bij alle Hengelose huishoudens. Ook is dit frame te uploaden via www.uitinhengelo.nl en te verkrijgen bij Hengelo Promotie aan de markt 8. Er zijn spectaculaire prijzen te winnen waaronder drie keer een Hengelo Kado kadokaart ter waarde van 100 euro, een Fuji Instax camera (Instant-klaar foto’s, vergelijkbaar met Polaroid) en als hoofdprijs een geheel verzorgde citytrip in eigen stad voor twee personen of een familie citytrip voor maximaal vier personen. De citytrip is inclusief overnachting, bezoek aan allerlei hotspots in Hengelo en met als letterlijk hoogtepunt een ballonvaart over Hengelo. Een bijzondere prijs dus!

Meer berichten
 
Auto zoeker