Foto: Shutterstock

Afvalbalie weer op pad

HENGELO - Door de coronamaatregelen was de Afvalbalie afgelopen maanden niet te bezoeken. Nu de maatregelen versoepeld zijn, komt de Afvalbalie weer naar de Hengeloërs toe! De plekken waar de Afvalbalie afgelopen maanden niet kon staan, worden alsnog allemaal voor de zomer bezocht. De vernieuwde reeks is op 3 mei begonnen bij winkelcentrum Groot Driene aan de H.C. Pootstraat. Bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en afstand te houden.

De Afvalbalie is een omgebouwde, verplaatsbare afzetcontainer waar inwoners verschillende soorten afval naartoe kunnen brengen die niet in de container horen, zoals kleine elektrische apparaten, piepschuim en grote kartonnen dozen. Ook kunnen bezoekers van de Afvalbalie informatie en advies krijgen over afval scheiden. Het mobiele inzamelpunt werd vorig najaar voor het eerst ingezet en werd direct druk bezocht. Anders dan vorig jaar staat de Afvalbalie dit jaar drie dagen achter elkaar op dezelfde locatie. Zo zijn inwoners langer in de gelegenheid om langs te komen.

Kleine afvalsoorten
Hengeloërs kunnen geen grote afvalsoorten brengen naar de Afvalbalie. Daar is geen ruimte voor. De hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het Milieupark aan de Wegtersweg of kunnen tegen betaling door Twente Milieu aan huis worden opgehaald. De openingstijden van de Afvalbalie zijn van 9 tot 15 uur. Nieuw is dat vanaf nu ook porselein, keramiek, lampen en armaturen gratis gebracht kunnen worden. Andere voorbeelden van afvalsoorten die gebracht kunnen worden zijn: piepschuim, oliën en vetten, vlakglas (bijvoorbeeld spiegels, ruiten en aquarium), kleine elektrische apparaten, metalen en grote kartonnen dozen (platgemaakt). Meer informatie kun je vinden op: www.twentemilieu.nl/afvalbalie.

Meer berichten
 
Auto zoeker