Foto: Shutterstock.com

Klimaatpraat Hengelo

HENGELO - Op dinsdag 11 mei én dinsdag 22 juni gaan Hengelose inwoners en de gemeente Hengelo met elkaar in gesprek over de gevolgen van het veranderende klimaat.

Hevige regenbuien en extreme hitte komen steeds vaker voor. Wethouder Mariska ten Heuw: “Het aanpakken van de gevolgen hiervan vraagt om een aanpassing van onze omgeving. Dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom nodigen wij alle Hengelose inwoners uit om met ons in gesprek te gaan”. Tijdens de Hengelose Klimaatpraat bepalen inwoners en de gemeente samen welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Vindt u het bijvoorbeeld niet zo erg als het gazon of de planten in uw tuin verdorren tijdens een hittegolf? Of dat uw straat blank staat na elke hevige regenbui? En wat als hulpdiensten uw woonwijk niet kunnen bereiken door deze wateroverlast? Deze klimaateffecten komen steeds vaker voor. De gemeente bespreekt dit graag met u om zo een beter beeld te krijgen van hoe inwoners en ondernemers tegen deze effecten aankijken. Vervolgens wordt gekeken naar oplossingen voor langere termijn.

GroenBlauw Hengelo
De Hengelose Klimaatpraat is onderdeel van de campagne GroenBlauw Hengelo. Deze campagne bestaat uit verschillende bijeenkomsten en initiatieven om wateroverlast, droogte en hittestress aan te pakken. Door deze klimaateffecten aan te pakken, wordt de omgeving ook veel groener (meer bomen en planten), blauwer (meer water, zoals beken, wadi’s en waterbergingen) én mooier! Wilt u bijdragen aan GroenBlauw Hengelo? Praat dan mee en meld u aan voor één of meerdere bijeenkomsten. De Eerste Hengelose Klimaatpraat is op dinsdag 11 mei 2021 van 20.00 tot 21.30 uur met het onderwerp: gevolgen van klimaatverandering. De tweede Hengelose Klimaatpraat is op dinsdag 22 juni 2021 van 20.00 tot 21.30 uur en gaat over het vinden van gezamenlijke oplossingen. Dinsdag 11 mei focust men op de gevolgen van klimaatverandering en op dinsdag 22 juni ligt de focus op het vinden van gezamenlijke oplossingen. Aanmelden via: www.hengelo.nl/klimaat

Meer berichten
 
Auto zoeker