Nog 125.000 euro corona-steun beschikbaar

HENGELO - De gemeente heeft nog ongeveer 125.000 euro beschikbaar voor Hengelose verenigingen en stichtingen die door het coronavirus in de financiële problemen zijn gekomen. Afgelopen jaar stelde de gemeenteraad een half miljoen euro beschikbaar, waarvan inmiddels 375.000 euro toegekend is.

Scouting Bataven Ludger en de Stichting Help Anderen zijn de eerste organisaties in 2021 die allebei ongeveer 5.200 euro uitgekeerd krijgen. Ook andere organisaties kunnen nog steeds een beroep doen op de gemeente. Hengelose verenigingen en stichtingen konden eind vorig jaar subsidie aanvragen uit het herstelfonds Duurzame Wederopbloei Hengelo. Ruim 125 aanvragen werden gehonoreerd. Het blijkt nu dat een aantal verenigingen en stichtingen net tussen wal en schip valt. Ze hadden niet eerder gehoord van de regeling, waren de aanvraag vergeten, of lopen nu pas vast, omdat ze tegen nieuwe kosten aanlopen. Verenigingen en organisaties moesten bijvoorbeeld aanvullende hygiënemaatregelen nemen, extra ruimtes huren of extra personeel inzetten. Dit terwijl inkomsten uit onder meer kantines in één klap wegvielen en ook sponsorinkomsten terugliepen.

Maatwerk
De gemeente levert dit jaar graag maatwerk. Zo ontvingen Stichting Help Anderen en de Scouting Bataven Ludger geld om de extra kosten door corona te compenseren, evenals het verlies aan inkomsten. De Stichting Help Anderen is een stichting die hulp biedt aan minima die onder het bijstandsniveau leven en niet in aanmerking komen voor de reguliere voedselbank. Scoutinggroep Bataven Ludger is een scoutinggroep uit Hengelo-Zuid.

Aanvraag doen
Verenigingen en stichtingen die niet eerder een aanvraag deden, maar wel in de problemen dreigen te komen door het corona-virus, kunnen alsnog een aanvraag doen. Dat kan op eenvoudige wijze via het algemene contactformulier op www.hengelo.nl onder vermelding ‘maatwerk corona'. Van het bedrag dat de gemeenteraad in 2020 beschikbaar stelde, is nog ongeveer 125.000 euro over. De gemeenteraad heeft aangegeven dat alsnog te willen gebruiken voor organisaties die gedupeerd zijn door de coronacrisis.

Meer berichten
 
Auto zoeker