Column: Wij blijven zoeken, zoekt u mee?

Het gepubliceerde verhaal over verzetsheld en spoorman Theo van Loon heeft veel reacties opgeleverd. In de volgende uitgave van de Hart van Hengelo/Hof van Twente volgt het laatste deel, geschreven door Johan Thuss.

De publicatie zal ook nu weer door velen worden gelezen en uitgeknipt voor hun verzameling krantenberichten. Een prachtig relaas; ook in Hengelo Hier en Nu, van de hand van Sjoerd van der Meulen over onze verzetshelden. De moeite waard om deze uitgave van Museum Hengelo aan te schaffen. Blijvende aandacht voor onze verzetshelden is op zijn plaats. Zo reageerde Radio Hengelo met de vraag of ik mee wilde werken en aandacht wilde geven in het zaterdagochtendprogramma ‘Goedemorgen Hengelo’. Nu u dit leest heeft de radio-uitzending reeds plaatsgevonden. Maar het is terug te beluisteren via de website radio Hengelo: https://www.1twente.nl/goedemorgen-hengelo

Theo van Loon aandacht blijven geven, dat gaat ook Linda Meijer van het Hengelo’s Weekblad in een komende uitgave van haar krant doen. De 88-jarige Ben ten Have heeft inmiddels een netwerk van familie en vrienden gemaakt, samen duiken we in het verleden van zijn broer de verzetsheld Henk ten Have en de leden van de verzetsgroep die in de oorlogsjaren zetelden aan de Leusveenweg 31 te Hengelo.

Heeft u ook verhalen of herinneringen over deze verzetsgroep? Laat het ons weten. Ook blijf ik aandacht vragen namens de kleindochter van Frits Loep. Op 4 mei 1943 is haar grootvader door de Duitser afgevoerd in verband met de meistaking in Hengelo. Namen van mensen, mogelijk familieleden van u, zijn aanwezig geweest bij het liquideren van haar grootvader. Namen van Storkianen destijds, Mw. A. Leusink, dhr. A. Klein Velderman, Mw. Hogeboom. Graaf in het geheugen van u of uw familie en laat het ons weten. Zoeken blijf ik ook naar de activiteiten van de nachtburgemeester en de nieuwe Hengelose stadsdichter, we moeten vooral in coronatijd aandacht blijven geven aan kunst en cultuur dat Hengelo rijker maakt.

Kaatjeknip
Reactie: knipkaatje@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker