Het ruikt nog steeds heerlijk

HENGELO - Wie wel eens door de buitengebieden van Driene fietst of wandelt kan genieten van het prachtige Twentse boerenland. Voor iets lekkers met een bekertje koffie of thee beland je dan al gauw bij een boerderij aan de Drienerschoolweg, middenin de groene longen tussen Enschede en Hengelo.

Theetuin Driene werd op 1 juli 2020 geopend door Miranda de Groot en haar zus Vincenza van Dalen. Een oude koeienstal is omgebouwd tot een aantrekkelijk geheel en het buitenterras nodigt uit. Buiten, beneden en boven plek is voor zo’n 20 mensen, maar door de coronapandemie is het er stil. Wel komen er watertandende geuren uit het keukentje.

Taarten
Met haar Taarten & Cupcakes-atelier maakte Miranda vanaf die plek al jaren bijzondere taarten op bestelling, bijvoorbeeld voor verjaardagen, bruiloften en jubilea. Nu hebben ze een vitrine vol uitsluitend zelfgemaakt lekkers, carrot cake, fudge, cheesecake passievrucht, brownies, blondies. “Kom op! Help ons de Corona door,” verzucht Miranda. Ze teren nog maar nauwelijks op een fantastisch zomerseizoen.

Atelier
Ze runnen daar ook het creatief bedrijf Creazin, met workshops en verkoop van aparte handwerkmaterialen. “Nu alles stil ligt, verkopen we bijna geen materialen, alleen af en toe online,” vertelt Miranda. Ze verkopen ook kleine cadeautjes, vaasjes, kaarten, kaarsen en meer. Shoppen kan op afspraak.

Theetuin Driene is van vrijdag tot en met zondag geopend voor afhaal en to go van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie theetuindriene.nl/

Tekst: Marjolein van Loenen

Meer berichten
 
Auto zoeker