Professioneel dansduo blikt terug op 3 jaar X-Dance

HENGELO - “Twente op de kaart zetten en van Hengelo een echte dansstad maken”, met die ambitie nam het professionele danskoppel Hani Andary en Esmee Cornet vorige week exact drie jaar geleden X-Dance over. 

Het modespektakel, de eindvoorstellingen en de eigen musicals, de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Berfloweg, de danswedstrijden met de wedstrijdteams en de deelname aan de musicals Hamlet en Repelsteeltje van Theater Rotterdam, het is slechts een greep uit wat de afgelopen drie jaar op hun pad kwam.

Het is niet voor niks dat X-Dance regelmatig in het nieuws komt. Met haar wedstrijdteam IRON wonnen ze de 1e plek bij NK Dancestars en Open Podium 2019, werd danseres Mara Tanke afgelopen najaar nog eerste bij Kunstbende Overijssel en stromen er geregeld leden door naar dansacademies als Lucia Marthas, ArtEZ en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Maar ook mensen die niet hun toekomst zoeken in de danswereld en het meer zien als uitlaatklep en om sociale contacten op te doen, kunnen bij X-Dance terecht.

Online
De Eindvoorstellingen vonden traditiegetrouw plaats in Schouwburg Hengelo. “Helaas kon de afgelopen editie in verband met corona en de gerelateerde maatregelen niet plaatsvinden in deze setting maar volgend jaar hopen we alle dansers en toeschouwers weer te mogen ontvangen in de schouwburg”, aldus Hani. Het was de aanleiding voor Andary en Cornet om de dansstudio om te bouwen tot filmstudio, compleet met professionele lichtset en rookmachine. “We vonden het zo jammer voor onze leden dat zij niet alles wat zij afgelopen jaar hebben geleerd konden presenteren op het podium. Daarom hebben we twee weken uitgetrokken om non-stop video te schieten en de Kerstvoorstelling digitaal te laten plaatsvinden.” De strenge lockdown die eind december vlak voor de eindstreep werd geïntroduceerd leidde er helaas toe dat niet alle opnames konden plaatsvinden maar, volhardend als ze zijn, worden deze opnames gepland zodra er ook maar enigszins mogelijkheid toe is.

Meer berichten
 
Auto zoeker