Aangepaste Koningsspelen

BORNE - De Koningsspelen van 2021 staan voor de deur. Nadat vorig jaar de Koningsspelen niet konden doorgaan is er dit jaar een aangepaste versie georganiseerd volgens de landelijke richtlijnen Koningsspelen. Op deze manier is een leuke, feestelijke en sportieve Koningsdag toch mogelijk voor de basisschoolkinderen!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen alle 2000 basisschoolleerlingen niet bij elkaar komen op sportpark ’t Wooldrik, zoals ze voorgaande jaren deden. Maar op iedere school een sportief en leuk activiteit kan wel! BorneSport heeft in samenwerking met tweedejaars studenten van het ROC van Twente een sportief programma voor alle groepen van de basisschool gerealiseerd.

Eigen Koningsspelen
De kinderen gaan in groepjes verschillende spelletjes en leuke activiteiten doen. Ook zijn dit jaar de Koningsspelen niet voor alle scholen in Borne op dezelfde dag. Normaal gesproken is dit de vrijdag voor Koningsdag. Nu plant iedere school zijn eigen Koningsspelen 2021. Dat kan op vrijdag 16 april of tussen 19 en 23 april. Natuurlijk kun je zelf ook nog genoeg activiteiten bedenken om Koningsdag toch te vieren, zo kun je een digitale bingo of quiz organiseren met als thema bijvoorbeeld het Koningshuis!

Meer berichten