Presentatie van gedicht Lowie Gilissen

HENGELO - Marijke Agterbosch; wie kent haar niet. Twee jaar lang was ze de Stadsdichter van Hengelo en heeft ze ons een keur aan geschriften en gedichten nagelaten. Freule van de Nacht noemde ze zichzelf, en dat heeft ze bewezen want tot voor kort trok ze twee jaar lang door het nachtleven van de stad als de Nachtburgemeester van Hengelo.

Met stille trom zou ze verdwijnen, niets is minder waar. Marijke blijft op haar eigen wijze bijdragen leveren aan het sociale en culturele domein van de Metaalstad. Het was haar initiatief om op de kiosk de Muur in Hartje stad gedichten te presenteren van Hengelose dichters. Ze oogst daarmee waardering van het publiek, menigeen staat even stil en leest.

Nieuw gedicht
Zo werd vorige week donderdag het vierde gedicht op de kiosk de Muur gepresenteerd. Dit keer was het Lowie Gilissen die de eer te beurt viel. Wij nemen geen afscheid van Marijke want fleur en kleur geven aan het Hengelose bestaan is en blijft haar passie. Foto: Marijke Agterbosch en dichter Lowie Gilissen presenteren het gedicht op de muur van de kiosk.

Meer berichten