Column: Pasen vieren in coronatijd

Het was voor mij ook in deze bijna afgelopen veertigdaagse vastentijd een periode van overdenking en bezinning. Overdenken en bezinnen doe ik dagelijks. Vaak stel ik mij de vraag, hoe is het gegaan en wat moet ik nog beter doen? De afgelopen verkiezingsperiode samen met mijn kleinkinderen de vraag voorgelegd. Hoe zullen en willen we omgaan met de rijkdommen van onze aarde? Heb ik in mijn manier van leven en gebruiken wel voldoende respect voor de heelheid en veelheid van de schepping? Ben ik eigenlijk wel de mens die ik wil zijn?

Bezinningsperiode, waarin het coronavirus er voor heeft gezorgd dat ik dichter bij mezelf en dichter bij anderen ben gekomen, ondanks de hectiek waarin we ons met elkaar bevinden. We blijven ons verbonden voelen met elkaar. Ook tijd gevonden om terug te blikken op een periode met beperkte vrijheid.

Herman Regterschot van Gildebor gebeld en gevraagd of ze aandacht willen blijven schenken aan het monument van Theo van Loon aan de Grobbenweg. Theo van Loon, de jonge verzetsheld die samen met zijn medestrijders Frank Santman en Dolf Nijhof op 1 april 1945 door de Duitsers werden omgebracht. Ben bijzonder ingenomen met Johan Thüss en Sjoerd van der Meulen die in deze krant en in de eerste drie volgende uitgaven aandacht blijven geven aan deze Hengelose verzetshelden.

De onderlinge verbondenheid van u is er ook zo blijkt. Hoe een spontaan idee een succes werd schrijft de Hengelose vrijwilligster Francien Richmond-Roelfsing. De kleuters van de Woolderschool stuurden meer dan dertig tekeningen en u lieve mensen stuurde meer dan 170 kaarten naar de 90-jarige Geesje Voerman. Kaarten van de buren van vroeger en kaarten van vele inwoners van Hengelo. We zijn begaan en verbonden met elkaar zo blijkt. En dat houden we in stand. Wat een vreugde zal het zijn wanneer we straks weer samen op een terras in de binnenstad kunnen bijpraten, handen mogen schudden, glaasjes mogen heffen en toosten op de overwinning op het virus dat corona heet. Aangemoedigd door Lowie Gilissen, de Hengelose dichter die ons voorgaat en het geluid van het fluitenkruid laat waarnemen. Het licht waarnemen, zien, beleven. Een nieuw begin ligt voor. Pak het op, hou vast, geef het door, want het leven is sterker dan de dood. Ik wens u allen een gezegend Pasen

Kaatjeknip
Reactie: Knipkaatje@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker