Evenementenplein in coronatijd: er komt muziek in

HENGELO - Het Burgemeester Jansenplein moet hét evenementenplein van Hengelo worden. Metropool staat in de startblokken om er een vast muziekpodium neer te zetten. Negen weken muzikaal vermaak in juli en augustus, als alternatief voor De Nacht van Hengelo, is het vooruitzicht.

“Nederland gaat nog gebukt onder een hoge besmettingsgraad, maar dit is een van vele manieren om ons voor te bereiden op het moment dat corona onder controle is”, aldus Johan de Jong, directeur Metropool. Nauw betrokken bij de organisatie of financiering zijn Hengelo Promotie, Gemeente Hengelo, Veiligheidsregio Twente en Stichting Centrum Management. “We willen graag iets terugdoen voor de overheidssteun die ons tot nu toe op de been heeft gehouden. We zijn flexibel, hebben juli en augustus gekozen omdat dan zo’n beetje de vaccinaties zijn afgerond. Het is niet slim nog iets in september te organiseren want dan concurreren we met allerlei evenementen die dan plaatsvinden. Sowieso is het de bedoeling het risico te spreiden. Dit podium staat apart want het is kleinschaliger.”

Onderzoeken wat kan
In april is Metropool één van de testlocaties voor een proef met kleine evenementen zoals die al elders in het land heeft plaatsgevonden. De eerste proeven werden georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een initiatief van de evenementenbranche dat wordt ondersteund door de overheid. Bij deze proeven wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.

In leven houden
De hele keten in de muziekindustrie, van podiumbouwer tot artiest, is ermee gebaat dat er weer dingen gebeuren, meent De Jong: “De komende jaren moeten we onze positie herwinnen. Van 130 duizend bezoekers aan onze evenementen in 2019 zijn we gedaald naar 26 duizend bezoekers in het coronajaar.” Metropool is een pop- en cultureel podium, gelegen in zowel het centrum van Hengelo als Enschede. Wekelijks biedt MetroTV een live concert online. In 1988 werd Poppodium Metropool geopend.

Tekst en foto: Marjolein van Loenen

Meer berichten
 
Auto zoeker