Kinderboerderij Feltsigt krijgt zeer welkome Wecycle-bonus

HENGELO - Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn inleverpunt voor kleine apparaten. In ruil voor deze prestatie krijgen zij een Wecycle-recyclecertificaat en daarbij een sponsorbijdrage van 250 euro. Kinderboerderij Feltsigt staat dit jaar in de top 5 van kinderboerderijen waar in 2020 het meest e-waste werd ingezameld. Een topprestatie waarvoor ze nog eens een bonus ontvangen.

Namens producenten van elektrische apparaten voert Wecycle campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. De kinderboerderijen worden gesteund vanuit een maatschappelijke sponsoring. Ondanks alle uitdagingen zijn er vorig jaar bij kinderboerderijen in totaal ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld. De samenwerking met kinderboerderijen is succesvol en veelzijdig. Het is heel praktisch, een e-waste inleverpunt in de buurt; maar kinderboerderijen hebben ook een educatief karakter, hier leren kinderen over de natuur en het milieu en recyclen hoort daarbij. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

OPEN en Wecycle
Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij jaarlijks een Wecycle sponsorbijdrage. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden. Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Hun doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met de inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voert men campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij één van de ruim 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Meer berichten
 
Auto zoeker