Netwerken tijdens online Slingerplein

HENGELO - Op 12 maart organiseert de Slinger Hengelo het Slingerplein, een nieuw jaarlijks event met een online Slingerbeurs én een netwerk- en kennisprogramma.

Dit jaar zijn er verschillende pleintjes: het webinar Aandacht voor eenzaamheid bij bedrijven (bedoeld voor HR-professionals en MKB ondernemers), de uitreiking van de Slingerjaarprijs 2020 en uiteraard de lancering van de online Slingerbeurs. Het programma ziet er als volgt uit: om 12.15 uur kunnen deelnemers inloggen. Om 12.30 uur trapt Frank Kerkhaert (voorzitter De Slinger Hengelo) af met een welkomstwoord. Vervolgens gaat gespreksleider Tom Morssink aan de hand van vier stellingen in gesprek met de panelleden en een deskundige. Via de chat is er gelegenheid vragen te stellen. Het webinar is gratis te volgen via Teams. U kunt zich aanmelden via adminstratie@deslingerhengelo.nl. Daarna krijgt u een link met inlogcode toegestuurd om deel te kunnen nemen.

Slingerjaarprijs
Dit jaar is een recordaantal stemmen uitgebracht. Maar liefst 5400 mensen hebben gestemd op een van de genomineerde matches (samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties). Daarnaast hebben de genomineerden zelf hun top drie van matches doorgegeven. In combinatie met de stemmen op de website is er een winnaar uit de bus gekomen. Deze wordt op 12 maart via de website bekendgemaakt. De winnende maatschappelijke organisatie ontvangt een cheque van €500,-. De betrokken bedrijven ontvangen de Slingertrofee, gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn.

Lancering online beurs
In de voorgaande jaren gingen bedrijven en maatschappelijke organisaties één keer per jaar fysiek de Slingerbeursvloer op. Dit jaar wordt de Slingerbeurs online gehouden. Nadat Frank Kerckhaert, voorzitter van de Slinger, op de gong heeft geslagen kunnen bedrijven en organisaties hun aanbod en/of vraag op www.slingerbeurs.nl plaatsen. Een hele ander opzet, maar op deze manier kan er coronaproof toch gehandeld worden. Niet in geld of aandelen, maar in kennis en kunde, materialen en middelen, klussen en mensen. Het team van de Slinger brengt vrager en aanbieder met elkaar in contact als er een match gemaakt kan worden. Ook na de beurs kunnen het hele jaar door digitaal matches gemaakt worden. De organisatie hoopt natuurlijk dat een live event volgend jaar weer tot de mogelijkheden behoort.

Meer berichten
 
Auto zoeker